08:42 18.12.2020

Антитурецькі санкції США завадять РФ отримувати дохід - Помпео

1 хв читати
Антитурецькі санкції США завадять РФ отримувати дохід - Помпео

Санкції, введені США проти Туреччини за придбання російських зенітно-ракетних комплексів С-400, спрямовані на те, щоб позбавити Росію можливостей отримання доходів, а також проти розширення її впливу, повідомив держсекретар США Майк Помпео.

"Держсекретар наголосив, що метою санкцій є запобігання отримання Росією значних доходів, доступу і впливу, і вони не спрямовані на підрив військового потенціалу або боєготовності Туреччини, як і будь-якого іншого союзника або партнера США", - йдеться в повідомленні держдепу США за підсумками бесіди Помпео з главою МЗС Туреччини Мевлютом Чавушоглу.

Держсекретар закликав Туреччину "вирішити проблему С-400 відповідно до багаторічної історії співпраці в оборонному секторі" і взяти на себе зобов'язання із закупівлі зброї, сумісної зі стандартами НАТО", наголошується в повідомленні держдепу.

Раніше на цьому тижні США оголосили про санкції проти секретаріату оборонної промисловості Туреччини і її керівника Ісмаїла Деміра за покупку у Росії ЗРК С-400. У відповідь в МЗС Туреччини заявили, що Анкара засуджує ці санкції і загрожує вжити заходів у відповідь.

У США неодноразово висловлювали стурбованість у зв'язку з придбанням Туреччиною ЗРК С-400, оскільки вважали, що Росія може використовувати ці системи для отримання інформації про винищувачі-бомбардувальники п'ятого покоління F-35. Крім цього, в Пентагоні заявляли, що Туреччині слід повернути ЗРК С-400 Росії, якщо Анкара хоче отримати від США ракетні комплекси Patriot.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА