16:55 18.12.2020

ЄБРР і ЄІБ виступили зі спільною заявою про важливість боротьби з корупцією в Україні

2 хв читати
ЄБРР і ЄІБ виступили зі спільною заявою про важливість боротьби з корупцією в Україні

Боротьба з корупцією в Україні має вирішальне значення і для досягнення суспільної довіри до державних інституцій, і для досягнення більш сильного, стійкого та інклюзивного економічного зростання, наголошується в спільній заяві Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Європейського інвестбанку (ЄІБ) в п'ятницю

"Боротьба з корупцією є центральним елементом роботи міжнародних організацій в Україні, що поєднує участь у політиці на високому рівні та цільову технічну допомогу з просуванням найвищих стандартів ділової етики і сумлінності і серед клієнтів державного, і приватного сектора", - наголошується в документі.

ЄБРР і ЄІБ, взявши до уваги продовження значних антикорупційних реформ в Україні, вирішили і надалі зміцнювати свою координацію і співпрацю в підтримку цих дій.

"Міжнародні організації визнають, що викорінення корупції на державних підприємствах та агентствах України і сприяння ефективному й прозорому управлінню в цих організаціях є питанням величезної важливості й невідкладності. Ці цілі можуть бути досягнуті тільки в тісному партнерстві з владою України", - зазначено в заяві.

З цією метою обидва банки наголосили на важливості й амбітності Меморандуму про взаєморозуміння, підписаного в жовтні 2020 року між Кабінетом Міністрів України та ЄБРР, відповідно до якого уряд України зобов'язався зміцнити корпоративне управління в державному секторі (відповідно до рекомендацій ОЕСР) і впровадити надійний антикорупційний контроль та контроль закупівель у держустановах.

"Успіх реформ в "Укравтодорі", де ЄІБ і ЄБРР співпрацюють із метою вдосконалення практики боротьби з корупцією та належного управління, стане лакмусовим папірцем для ширшої програми за участю більшої кількості державних підприємств та агентств", - зазначено в заяві.

Міжнародні організації висловили сподівання на співпрацю з урядом України, "Укравтодором" та іншими держструктурами для досягнення цих суттєвих і необхідних реформ.

Як повідомлялося, ЄБРР і ЄІБ виділили Україні кредити по EUR450 млн на розвиток проекту "Розвиток транс'європейської транспортної мережі".

Кошти будуть спрямовані на капітальний ремонт п'яти ділянок автодороги М-05 Київ-Одеса в Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях, а також на будівництво Північного обходу Львова.

У рамках цього проекту українська сторона бере на себе зобов'язання щодо вдосконалення системи закупівель "Укравтодору" та посилення наявних в "Укравтодорі" механізмів внутрішнього контролю, політики та процедур запобігання хабарництву та корупції. Ці заходи реалізовуватимуться як пілотна програма відповідно до підписаного в жовтні 2020 року між урядом України та ЄБРР Меморандуму про взаєморозуміння, метою якого є зміцнення корпоративного управління в державному секторі та впровадження ефективних механізмів запобігання корупції та боротьби закупівель на державних підприємствах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА