13:01 21.12.2020

Українці назвали 2020-й "роком поганих подій" через пандемію коронавірусу й не висловлюють позитивних очікувань на 2021 рік - опитування

2 хв читати

Негативною "подією року" майже половина українців назвали епідемію коронавірусу і 12% - війну на Донбасі, очікування українців від 2021 року в соціально-економічній ситуації також негативні.

Згідно з даними опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, "подією року" 43% респондентів назвали епідемію COVID-19, і 99,4% зазначили, що вона негативна.

Чи не єдиною позитивною подією 2020 року респонденти назвали будівництво автодоріг у рамках "Великого будівництва" - 11,3% респондентів вважають це подією року, причому 93,0% зазначають, що це позитивна подія, тоді як 4,8% вважають будівництво автодоріг негативною подією.

12% українців назвали негативною подією цього року війну на Донбасі, 5,6% - підвищення цін на товари, ліки і зростання тарифів.

Світові події 2020 року в сприйнятті українців також переважно негативні через початок епідемії в Китаї, громадянські протести в Білорусі, світову економічну кризу.

Що стосується очікувань українців від 2021 року, то, як свідчать дані опитування, вони теж переважно негативні. У розрізі соціально-економічної ситуації тільки 15% респондентів вважають, що гривня стане більш стабільною, 25% очікують зростання добробуту.

Що стосується боротьби з пандемією, то в цьому думки українців розділилися. Згідно з опитуванням, 45% українців вважають, що епідемія наступного року припиниться, тоді як 46% так не думають.

28% переконані, що відновлення миру на Донбасі в 2021 році не буде, що, найімовірніше, не буде - 41% опитаних.

Не вірять українці й у подолання корупції в наступному році: 52% вважають, що цього точно не станеться, і 33% думають, що цього, найімовірніше, не буде.

Водночас, як показало опитування, українці схильні вірити в кадрові зміни в органах влади в новому році: 25% респондентів вважають можливими дострокові вибори президента, 33% опитаних допускають можливість дострокових виборів до Верховної Ради і 39% вважають за можливе зміни уряду в наступному році.

Загальнонаціональне опитування проведене Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 5 до 13 грудня 2020 року в усіх регіонах України за винятком Криму й окупованих територій Донецької та Луганської областей. Методом особистого інтерв'ю опитано 2004 респонденти, похибка вибірки не перевищує 3,3%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА