19:01 21.12.2020

"Євросолідарність" у Київраді вимагає збільшити на 450 млн грн у бюджеті-2021 видатки на медицину - М.Порошенко

2 хв читати
"Євросолідарність" у Київраді вимагає збільшити на 450 млн грн у бюджеті-2021 видатки на медицину - М.Порошенко

Фракція "Європейської солідарності" в Київраді вимагає збільшити видатки на сферу охорони здоров'я у 2021 році на 450 млн грн, повідомила голова постійної комісії Київради з питань охорони здоров'я і соціальної політики Марина Порошенко.

"Як відомо, за ініціативи фракції "Європейська солідарність" 22 грудня відбудеться позачергове засідання, під час якого мають іще цьогоріч спрямувати додатково понад 400 млн грн на забезпечення київських лікарень медикаментами, обладнанням та засобами захисту", - повідомляє прес-служба Євросолідарності в понеділок увечері.

Кошти було знайдено завдяки аудиту столичного бюджету-2020.

"Завтра відбудеться позачергова сесія Київської міської ради для змін до бюджету поточного року. Наша команда знайшла додаткові кошти розміром 422 млн грн, які буде розподілено серед лікарень для боротьби з коронавірусом. Тобто на ці гроші буде закуплено додаткові ліки для лікування хворих на коронавірус, і це допоможе у проміжний період поміж бюджетами 2020 і 2021 року надавати якісну допомогу хворим", - цитує прес-служба Порошенко.

Вона також зазначила, що 24 грудня відбудеться чергова бюджетна сесія, де розглянуть кошторис столиці на 2021 рік.

"Ми його уважно вивчили й побачили, що, на жаль, бюджет на охорону здоров’я було зменшено більш ніж на 1,8 млрд грн. Частину цих грошей буде покрито через Національну службу здоров’я. Однак в умовах пандемії коронавірусу ми не можемо зменшувати бюджет на охорону здоров’я, коли ми не знаємо, які ще непередбачувані виклики постануть перед нами у майбутньому", - переконана Порошенко.

"Від цього залежить здоров’я і життя наших громадян. Тому, переглянувши бюджет, я як голова відповідної профільної комісії охорони здоров’я і соціальної політики подала 12 поправок на 450 млн. Це та необхідна мінімальна сума, яка зменшить різницю із фінансуванням минулого року, коли за цією статтею було профінансовано майже півтора мільярди гривень. А цього року вона становить 395 млн грн", - пояснює голова комісії.

"Якщо не додати ще 450 млн грн, це відразу позначиться на якості лікування киян. Тому що це відсутні ремонти, реконструкції, відсутнє додаткове обладнання, якого вже столиця не побачить наступного року. А це й кисневі точки, і все необхідне для того, щоб рятувати життя хворих на коронавірус", - зазначає Порошенко.

"Тому наша фракція "Європейської солідарності" в Київраді і я як голова профільної комісії вимагаємо включити збільшення бюджету наступного року на галузь охорони здоров’я", - резюмує вона.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА