11:18 22.12.2020

Зеленський створив Раду з питань сприяння розвитку малого підприємництва на чолі зі Свириденко

2 хв читати
Зеленський створив Раду з питань сприяння розвитку малого підприємництва на чолі зі Свириденко

Президент України Володимир Зеленський підписав указ №582/2020 "Про Раду з питань сприяння розвитку малого підприємництва" і затвердив її положення, повідомляє прес-служба Офісу президента у вівторок.

Згідно з документом, цей консультативно-дорадчий орган при президентові України створюється з метою сприяння налагодженню конструктивної взаємодії органів державної влади й суб'єктів малого підприємництва та їхніх громадських об'єднань.

Головою Ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва Зеленський призначив заступника керівника Офісу президента України Юлію Свириденко. Вона має у п'ятиденний термін внести пропозиції щодо персонального складу Ради.

Згідно з інформацією, в Офісі президента відбулося перше засідання Ради. Участь у ньому взяв керівник Офісу Андрій Єрмак. Він представив свого нового заступника - Свириденко, яка координуватиме роботу створеної ради.

Єрмак закликав учасників максимально швидко організувати роботу органу і в короткі терміни опрацювати пропозиції та підготувати рішення щодо вирішення проблемних питань малого підприємництва. Ці пропозиції будуть передані для розгляду Національній раді реформ при президентові України.

За його словами, є проблеми, які потребують негайного вирішення, а також питання на перспективу, зокрема впровадження новацій, диджиталізація послуг тощо.

Єрмак зазначив, що має бути побудований ефективний діалог із підприємцями для виправлення помилок і напрацювання конструктивних рішень. "Тут немає жодної політики - лише побудова сильної економіки. Без малого і середнього бізнесу це неможливо зробити... Є запит суспільства, щоб була справедливість для всіх", - зазначив він.

Свириденко зазначила, що персональний склад Ради допрацьовується і буде незабаром затверджений. "Важливо, що це початок широкого діалогу із залученням підприємців зі всіх областей. І головне, що ми почуємо реальну економічну - незаполітизовану - проблематику, яка дасть нам змогу ініціювати відповідні зміни до законодавства й напрацювати їх разом із депутатами, щоб були ухвалені відповідні законопроекти чи відповідні постанови Кабміну", - сказала вона.

Заступник голови Виконавчого комітету реформ Олександр Ольшанський зауважив: "Хочемо почути пропозиції, насамперед від організацій ФОП, які уособлюють мале та мікропідприємництво в Україні. Ми хочемо послухати, що їх не влаштовує в наявній системі".

За словами Свириденко, в Україні майже 1,8 млн малих підприємців, тому дуже важливо почути їхні реальні проблеми та допомогти їх вирішити.

"Рада працюватиме як дорадчий орган в Офісі президента на регулярній основі. Ми кожного місяця збиратимемося для того, щоб дивитися, чи є в нас прогрес. Я гадаю, що в такому постійному діалозі ми зможемо напрацювати реальні рішення, які допоможуть розвитку тих, хто самозайнятий", - резюмувала вона.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА