12:50 22.12.2020

Європарламент пропонує Великій Британії продовжити перехідний період після Brexit

2 хв читати
Європарламент пропонує Великій Британії продовжити перехідний період після Brexit

Провідні представники Європейського парламенту звертаються до Великої Британії із закликом у зв'язку з важкою епідеміологічною ситуацією продовжити дію тимчасової угоди, за якою наразі здійснюється торгівля Великої Британії з Європейським Союзом.

Заступник глави Європарламенту Катаріна Барлі наголосила, що на Лондоні лежить подвійне навантаження через Brexit та новий штам COVID-19, тож перехідний період варто продовжити.

Євросоюз не прибирає "простягнуту руку" з пропозицією про продовження перехідного періоду, сказала вона в інтерв'ю виданням мережі RND. Справа за британським прем'єр-міністром Борисом Джонсоном, який має прийняти цю пропозицію. Інакше перехідний період, під час якого Велика Британія користується торговельними преференціями члена ЄС, закінчиться 31 грудня 2020 року.

Аналогічну позицію висловив німецький євродепутат Девід МакАллістер, повідомляє Deutsche Welle. Він висловив стурбованість критичною ситуацією з новим штамом коронавірусної інфекції. Голова комітету з торгівлі Європарламенту Бернд Ланґе також підтримав цю пропозицію, однак зауважив, що навряд чи Велика Британія її прийме.

Брюссель і Лондон не змогли, зокрема, домовитися про право на рибальство компаній ЄС у водах Великої Британії. Крім рибальства, головними спірними питаннями між сторонами залишаються рівні умови конкуренції. У разі відсутності угоди обидві сторони введуть мита із 1 січня 2021 року. Експерти зазначають, що це матиме значні негативні наслідки для економіки обох сторін.

У п'ятницю Європарламент почав готуватися до можливого НС. Депутати проголосували за низку надзвичайних заходів у сфері рибальства, безпеки польотів та повітряного і наземного сполучення на випадок, якщо торговельної угоди не буде досягнуто.

Велика Британія вийшла з Євросоюзу в січні цього року, через 43 місяці після того, як на референдумі 2016 року перемогу здобули прихильники Brexit.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА