18:53 22.12.2020

Переговори Брюсселя і Лондона увійшли у вирішальну фазу, потрібен імпульс - представник ЄС

2 хв читати
Переговори Брюсселя і Лондона увійшли у вирішальну фазу, потрібен імпульс - представник ЄС

 Переговори про майбутні відносини Євросоюзу та Великої Британії перебувають на вирішальному етапі, необхідний останній імпульс, заявив у Брюсселі головний парламентер ЄС Мішель Барньє.

"Ми, справді, переживаємо вирішальний момент, і ми даємо йому останній поштовх", - сказав Барньє журналістам у Брюсселі перед початком засідання комітету постійних представників (Coreper) країн ЄС, на якому у вівторок посли 27 країн Євросоюзу обговорюють переговори з Великою Британією.

"Через десять днів Сполучене Королівство вийде з єдиного ринку, і я продовжу працювати прямо зараз із державами-членами та з (Європейським) парламентом в умовах повної прозорості", - додав координатор ЄС на переговорах із Великою Британією.

Відразу після цієї наради Барньє візьме участь у зустрічі з членами координаційної групи Європарламенту щодо Brexit, на якій також обговорюватимуть ситуацію на переговорах про майбутні відносини ЄС і Великої Британії.

"Brexit: члени координаційної групи Європарламенту щодо відносин із Сполученим Королівством зустрінуться сьогодні о 18:00 з головним переговірником ЄС Мішелем Барньє, щоб обговорити стан переговорів", - написав у Twitter парламентський прес-секретар Жауме Дук.

Минулого тижня представники Європарламенту заявили, що готові зібратися на позачергову пленарну сесію наприкінці грудня, якщо до 20 грудня буде укладено угоду про майбутні відносини між Євросоюзом і Великою Британією, і розглянути її на предмет схвалення.

Однак важкі переговори все ще тривають. Брюссель і Лондон прагнуть до кінця року погодити угоду, що регулюватиме їхні подальші взаємовідносини. Наприкінці 2020 року спливає так званий перехідний період, і отже, Велика Британія з 1 січня 2021 року завершить процес виходу з ЄС.

Без такої угоди торговельні відносини сторін будуватимуться відповідно до правил СОТ, буде запроваджено мита на товари. Не виключені ускладнення і в інших сферах.

Брюссель і Лондон не можуть, зокрема, домовитися про право країн ЄС на рибальство у водах Великої Британії.

У разі відсутності угоди обидві сторони впровадять мита з 1 січня 2021 року.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА