10:16 28.12.2020

Гройсман: Потужний середній клас - єдина передумова зростання України, і влада має створити основи для його зміцнення

2 хв читати
Гройсман: Потужний середній клас - єдина передумова зростання України, і влада має створити основи для його зміцнення

Економічне зростання України можливе за умови відновлення середнього класу, проте розпочатий нинішнім Кабміном марафон запозичень до державного бюджету не веде до відновлення економіки, а лише посилює негативні тенденції, заявив прем'єр-міністр України (2016-2019 рр.) Володимир Гройсман.

В ефірі "Реальної політики з Євгенієм Кисельовим" на телеканалі "Україна 24" він звернув увагу на результати соціологічних досліджень, які доводять, що справи в Україні йдуть у неправильному напрямку. З осені минулого року держава стрімко наближається до економічного дна, доходи падають, безробіття зростає, а люди так і не отримали адекватної підтримки. Україна живе в хаосі, помноженому на некомпетентність і непрофесіоналізм влади. І все це за відсутності діалогу влади та суспільства.

"Одне з найбільших розчарувань - український парламент і уряд. Усе те, що треба ухвалювати позавчора, влада ухвалює післязавтра. І цей лаг часу для людей - нестерпний. В уряду немає лідерства, немає стратегії. Уряд перетворився на центр рішень, які лише поглиблюють кризу. Візьмімо бюджет-2021... Запозичень - понад 700 млрд грн. Мій уряд свого часу зменшував борг і відходив від політики постійних запозичень. А зараз бачимо марафон або спринт - хто більше запозичує грошей до бюджету", - сказав Гройсман.

Як зазначив політик, змінити ситуацію може акцент на зростанні середнього класу, який на сьогодні потребує підтримки, а завтра стане основою економічного зростання. Це очевидно для урядів розвинених країн, і це має бути очевидним для українського уряду. І чинна влада мала і навіть зараз має фінансові можливості підтримати людей, зазначив Гройсман. З березня цього року пропонуються конкретні кроки, які потрібні, - від прямих дотацій і виплат мінімальних виплат до запровадження податкових відстрочок. Але українцям досі пропонують йти у банки і брати кредити під відсотки. Недопустима річ у кризові часи.

"Зараз я говорю про необхідність створення основ для зміцнення середнього класу. Хто для мене середній клас? Військовий, лікар, педагог, фермер, підприємець - це стала основа нашої держави. Це має бути фундаментально підтримане", - наголосив Гройсман.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА