11:15 28.12.2020

ВР звернеться до КС через відмову в задоволенні клопотання про роз'яснення його рішення щодо антикорупційного законодавства - Совгиря

2 хв читати

Парламент звернеться з клопотанням до Конституційного Суду України у зв'язку з відмовою суду задовольнити клопотання про роз'яснення рішення КС щодо антикорупційного законодавства, заявляє представник Верховної Ради в КС Ольга Совгиря (фракція "Слуга народу").

"Щодо позиції Верховної Ради стосовно клопотання про роз'яснення рішення КСУ від 27 жовтня 2020 року №13-р/2020 (щодо антикорупційного законодавства)... повідомляю, що парламент подаватиме клопотання до суду про відмову в його задоволенні", - написала Совгиря в понеділок на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Вона пояснила, що згідно із законом "Про КСУ" право звернення до суду передбачене з приводу роз'яснення порядку виконання рішення, а не роз'яснення та тлумачення його змісту або окремих положень.

"Отже, суд може роз'яснювати свої власні рішення тільки тоді, коли в них встановлюється особливий порядок їх виконання. Проте Конституційний Суд не встановлював у рішенні будь-якого порядку його виконання", - наголосила народний депутат.

За її словами, у своєму рішенні КС дав відповідь лише на частину питань, поставлених у конституційному поданні, вивівши іншу частину в окреме провадження, за якою рішення ще не ухвалено.

"Отже, звернення щодо надання тлумачення судом стосовно окремих позицій рішення до завершення провадження у справі може розглядатися як намагання вплинути на формулювання правової позиції в остаточному рішенні у справі і є недопустимим з точки зору необхідності дотримання суддями Конституційного Суду основних засад здійснення правосуддя, передбачених статтями 129, 149 Конституції України та статтею 2 закону "Про КСУ", - зазначила Совгиря.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА