13:43 28.12.2020

"Голос" пропонує брехню в деклараціях занести до списку правопорушень, за які кримінальне покарання буде невідворотним - законопроект

2 хв читати
"Голос" пропонує брехню в деклараціях занести до списку правопорушень, за які кримінальне покарання буде невідворотним - законопроект

Народні депутати з фракції "Голос" пропонують недостовірну інформацію в деклараціях і неподання декларацій віднести до переліку правопорушень, кримінальне покарання за які є невідворотним, незалежно від факту покаяння.

"Депутати "Голосу" подали... законопроект: він закриває останню можливість уникнути кримінальної відповідальності за недостовірне декларування та неподання декларацій - через процедуру дієвого каяття", - повідомляє сайт політичної сили.

У повідомленні зазначено, що стаття 45 Кримінального кодексу України дозволяє звільняти від відповідальності осіб, які вперше вчинили кримінальний проступок або необережний нетяжкий злочин, а потім покаялись і відшкодували збитки. Винятки, для яких ця процедура не діє, містяться в примітці до цієї статті КК.

"Щоб усунути будь-які шпарини для корупціонерів, законопроект "Голосу" пропонує внести недостовірне декларування та неподання декларацій у цей перелік винятків", - йдеться на сайті.

За словами народного депутата фракції "Голос", першого заступника голови комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Андрія Осадчука, "законопроект пропонує додати брехню в деклараціях та неподання декларацій до переліку корупційних кримінальних правопорушень, відповідальність за які має бути невідворотною".

Він пояснив, що нині брехня в деклараціях не згадується в примітці, тобто не є корупційним кримінальним правопорушенням в його розумінні, тому недобросовісні чиновники можуть покаятися й уникнути кримінальної відповідальності за недостовірне декларування, навіть коли злочин доведено.

Як повідомляє сайт Верховної Ради, відповідний законопроект №4548 народні депутати зареєстрували в парламенті в понеділок. Текст законопроекту наразі не оприлюднено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА