19:24 28.12.2020

Заходу потрібно більше інвестувати у відлякування Кремля від подальших агресивних кроків - Кулеба

2 хв читати
Заходу потрібно більше інвестувати у відлякування Кремля від подальших агресивних кроків - Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголошує на важливості превентивних заходів з боку західних країн щодо запобігання подальшій агресії з боку РФ.

"Заходу потрібно набагато більше інвестувати у відлякування Кремля від його подальших агресивних кроків. Якою високою не була б ціна превентивних заходів, ціна за розв'язання наступної кризи, яку спровокує Росія, буде у будь-якому випадку набагато вищою", - сказав Кулеба в інтерв'ю німецькому політичному журналу Internationale Politik.

Він зазначив, що не варто більше сумніватися щодо істинних намірів Кремля. "У 2014 році, коли Росія окупувала Крим і напала на Донбас, багато часу було витрачено на роздуми, чого насправді хоче Москва. Після всього, що з того часу відбулося, кожному, нарешті, мають стати зрозумілими цілі Росії: йдеться про те, щоб розширити свою територію і підірвати західні демократії. З цього усвідомлення випливає друга умова: рішучість до дій", - наголосив глава МЗС України.

За його словами, на Заході мають розуміти, що коли одна країна стає жертвою російської агресії, помилково сподіватися, що такого не станеться з власною країною.

"Те, що роблять Франція, Німеччина, США та інші західні держави для нашої підтримки проти російської агресії, нам дуже допомагає. А те, чого вони не роблять - а саме вказати Кремлю на чіткі межі - нам би допомогло ще більше", - зазначив Кулеба.

Він додав, що постійний пошук можливостей "нормалізації" відносин із Росією надихає президента РФ Володимира Путіна лише на експансію, оскільки той нормальних відносин не хоче.

"Коли Еммануель Макрон, чиї зусилля щодо посилення Європи я дуже ціную, закликав до зближення з Росією, Кремль відповів отруєнням Олексія Навального. Випадок Навального став тестом для Заходу. Якщо він залишиться без наслідків і відбудеться повернення до business as usual, моральному авторитету Заходу буде завдано більшої шкоди", - вважає міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА