19:37 28.12.2020

Зеленський підписав закон про реабілітацію у сфері охорони здоров'я

2 хв читати
Зеленський підписав закон про реабілітацію у сфері охорони здоров'я

Президент України Володимир Зеленський підписав закон №1053-ІХ "Про реабілітацію у сфері охорони здоров’я", повідомляє прес-служба глави держави.

"Документ запроваджує функціонування сучасної системи "реабілітації у сфері охорони здоров’я" (health-related rehabilitation), тобто надання якісної реабілітаційної допомоги безпосередньо в закладах охорони здоров’я із самого початку захворювання або травми", - зазначено в повідомленні.

Закон визначає реабілітаційну допомогу до етапу настання стійкого обмеження життєдіяльності, тобто до проведення медико-соціальної експертизи та отримання особою статусу особи з інвалідністю. Також документ визначає правові, організаційні та економічні основи проведення реабілітації осіб з обмеженнями повсякденного функціонування у сфері охорони здоров'я.

Зокрема, закон визначає принципи проведення реабілітації громадян України, дає визначення системи реабілітації та її складових. Так, суб'єктами реабілітації визначаються особи, які потребують реабілітації, а також їхні законні представники, члени їхніх сімей, фахівці реабілітації, мультидисциплінарні реабілітаційні команди, реабілітаційні установи, відділення та підрозділи, громадські об'єднання осіб з обмеженнями життєдіяльності, осіб з інвалідністю та фахівців з реабілітації, органи професійного самоврядування фахівців з реабілітації, а також органи, що здійснюють кадрове та наукове забезпечення системи реабілітації.

Крім того, документ погоджує національну термінологію у сфері реабілітації з термінологією, яку використовує Всесвітня організація охорони здоров'я.

"Закон створить умови для формування в Україні сучасної системи реабілітації у сфері охорони здоров’я, яка функціонуватиме та розвиватиметься за принципами та стандартами країн Євросоюзу, забезпечить зниження впливу станів, що обмежують життєдіяльність або призводять до інвалідизації, та можливості досягнення оптимальної соціальної інтеграції для осіб з обмеженням життєдіяльності", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, Верховна Рада проголосувала за проект закону 3 грудня. Його підтримали 288 народних депутатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА