11:42 29.12.2020

"Батьківщина" у 2021 році приділить багато уваги податковій реформі - Соболєв

3 хв читати
"Батьківщина" у 2021 році приділить багато уваги податковій реформі - Соболєв

Парламентська фракція "Батьківщина" має намір у 2021 році зосередитися, зокрема, на особливостях проведення податкової реформи в Україні.

"Без сумніву, як і завжди, ми приділятимемо увагу, досить суттєву, податковій реформі. Ми вважаємо, що абсолютно не задіяні ті механізми, які дали б змогу вивести з тіні, з офшорних юрисдикцій ті мільярди доларів, які там приховуються і залишаються неоподатковуваними", - сказав у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

З іншого боку, зазначив політик, держава має "носити на руках свого власного інвестора, включаючи і малий, і мікробізнес, а не бити податками та знущатися над ними".

"Саме в цьому і полягають наші ініціативи, які стосуються цієї сфери. Гадаю, що все це разом дасть можливість скорегувати бюджет вже у першому кварталі наступного року, що, у свою чергу, дасть змогу країні абсолютно по-іншому розвиватися, а не лише боротися з наслідками", - уточнив він.

Також, говорячи про плани фракції на роботу у першому півріччі 2021 року Соболєв зауважив, що ключове питання полягає в тому, "як вивести країну з того економічного піке, в якому вона наразі перебуває". При цьому він наголосив, що вже ухвалені Верховною Радою рішення за пропозицією "Батьківщини" мають довгострокову процедуру.

"На жаль, влада не до кінця прислухалася до наших пропозицій, зокрема щодо створення потужного антиковідного фонду, який дав би змогу повністю сконцентрувати всі питання не лише з подолання коронавірусу, а й економічної кризи. При цьому ми не маємо забувати, що не меншими є загрози і щодо таких традиційних захворювань, як серцеві, легеневі, діабет, і що кількість людей, які страждають від їхніх ускладнень і, на жаль, помирають, у десятки разів перевищує показники, пов'язані з COVID-19", - додав заступник голови фракції.

Крім того, підбивши підсумки року, що минає, Соболєв назвав 2020 рік одним із найважчих для України за останнє десятиріччя, якщо не брати до уваги російську агресію 2014 і активні бої 2015 років.

"Але цей рік дає все-таки сподівання на те, що вже у 2021-й ми входимо набагато краще навченими. Так, ми зробили дуже багато помилок, ще більше їх зробила влада, але я гадаю, що ці помилки навчили багато чого і дають можливість розраховувати на те, що прийдешній рік буде набагато кращим, ніж попередній. При цьому варто завжди розуміти, що влада ніколи не ухвалює рішень, якщо громадяни країни не байдужі, тому, гадаю, що в цьому плані і цей, і наступний рік будуть досить показовими", - зазначив політик.

При цьому він особливо звернув увагу на друге півріччя 2020 року. На думку Соболєва, цей період став певним показником чіткої співпраці проєвропейськи налаштованих фракцій у парламенті, коли "нарешті і президент Зеленський, і парламентська більшість зрозуміли, що лише завдяки зусиллям всіх фракцій (крім тих, які не розуміють, що це Українська держава) можливо налагодити ситуацію в країні".

"Абсолютна більшість рішень ухвалювалися майже у 300 і більше голосів. Хоча, на жаль, не обійшлося і без ложки дьогтю у вигляді рішень, ухвалених у 230-235 голосів. Це рішення, які стосувалися так званого грального бізнесу - ми бачимо вже наслідки цього в країні. Це рішення, які ухвалювалися щодо купівлі-продажу землі. Ясно, що поки що наслідків не буде видно, це вони (влада - ІФ) хочуть запускати лише наступного року, хоча м'який варіант купівлі-продажу землі сільськогосподарського призначення до 100 га фактично обмежує тих, хто планував за рахунок цієї угоди позбавити своєї ж землі тих, хто її обробляє", - уточнив заступник голови "Батьківщини".

Серед негативних явищ він також зазначив питання, пов'язані з бюджетним формуванням.

"На жаль, ситуація з COVID-19 показала, що найбільше унаслідок цієї кризи втратив малий, середній бізнес, який втратив не просто внутрішній ринок, а для якого ця ситуація стала загрозливою у плані ведення діяльності й тотального безробіття", - пояснив парламентарій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА