13:16 29.12.2020

Кулеба впевнений в успіху Маркарової на посаді посла України в США

2 хв читати
Кулеба впевнений в успіху Маркарової на посаді посла України в США

 Колишній міністр фінансів України Оксана Маркарова буде успішним професійним послом України в США, переконаний міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Сам Костянтин Іванович (Грищенко, екс-глава МЗС України, екс-посол України в США - ІФ) мене колись навчив і мені сказав: Дмитре, гіршою за дипломатію є лише внутрішня дипломатія. Іншими словами, той, хто вміє робити внутрішню дипломатію, той може бути і дипломатом. Це його слова, яким він мене колись навчив, за що я йому дуже вдячний. Я переконаний, що Оксана Маркарова, колишня міністр фінансів, буде успішною професійною пані послом України у Сполучених Штатах", - сказав Кулеба в інтерв'ю газеті "День".

Він зазначив, що, можливо, деякі дипломати ставляться до цього драматично, оскільки вони обіймали посаду глави дипломатичного відомства у Вашингтоні. "Але я хочу, щоб ми не впадали в лицемірство. Можна критикувати цей вибір. Але питання в іншому. Ніхто, окрім вузької частини української дипломатичної спільноти, очолюваної Костянтином Івановичем, до якого я реально тепло ставлюся і поважаю, не вважає Маркарову негідним кандидатом на цю посаду", - зазначив глава МЗС України.

"Так, вона колишній член уряду. А кого треба призначати послом у США? А чому не може бути людина, яка дуже добре розуміє Америку, тому що взаємодіяла із США і має успішний досвід взаємодії? Міністр фінансів не може не бути дипломатом за визначенням. Я про це одразу казав", - пояснив Кулеба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Євросоюзу необхідний "стрибок" в оборонній політиці, вважає Боррель

Нетаньягу після ухвалення РБ ООН резолюції про припинення вогню в Газі скасував візит делегації Ізраїлю в США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА