18:59 30.12.2020

ТСК Ради ініціює відсторонення керівника Луганської ДСНС від обов'язків

2 хв читати
ТСК Ради ініціює відсторонення керівника Луганської ДСНС від обов'язків

Тимчасова слідча комісія (ТСК) Верховної Ради з питань розслідування причин виникнення у 2020 році масштабних пожеж у Луганській області звернеться до голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна з проханням відсторонити від обов'язків керівника ДСНС Луганської області Михайла Пшика.

"Сьогодні на засіданні ТСК було ухвалено рішення надіслати листа голові ДСНС України з проханням відсторонити від обов'язків керівника ДСНС Луганської області Михайла Пшика", - розповів член ТСК, народний депутат фракції "Слуга народу" Максим Ткаченко агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

За словами народного депутата, члени ТСК також ухвалили рішення "запросити на наступне засідання комісії голову Луганської обласної державної адміністрації - керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая та віце-прем'єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова".

Ткаченко повідомив, що члени ТСК заслухали директора департаменту з питань цивільного захисту і територіальної оборони Луганської облдержадміністрації Олександра Чалого.

Як повідомлялося, Верховна Рада 2 грудня утворила ТСК із розслідування причин виникнення в 2020 році масштабних пожеж на Луганщині, а також дій чи бездіяльності Луганського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій та Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

У липні та жовтні 2020 року в Луганській області на території, підконтрольній українській владі, сталися масштабні пожежі, які призвели до людських жертв, знищення приватного майна жителів і вигорання великих територій лісових масивів. У жовтні внаслідок пожеж загинули 11 людей, постраждали 19, зокрема три співробітники ДСНС. Під час гасіння пожеж евакуювали 150 людей.

У листопаді в Головному управлінні та інших структурних підрозділах ДСНС у Луганській області відбулися обшуки в рамках справи про службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки під час масштабних пожеж на Луганщині. Як повідомляється на сайті Державного бюро розслідувань (ДБР), слідство встановило, що однією головних причин пожеж було системне розкрадання пального під керівництвом облуправління ДСНС.

Луганська облпрокуратура здійснює процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактами службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки, і привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 367, ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу України). Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління ДБР у Краматорську.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА