12:23 31.12.2020

Єрмак відзначає активність України на міжнародній арені у 2020 році, незважаючи на пандемію і карантин

2 хв читати
Єрмак відзначає активність України на міжнародній арені у 2020 році, незважаючи на пандемію і карантин

Команда президента Володимира Зеленського активно працювала на міжнародній арені в 2020 році, незважаючи на пандемію, написав у своїй колонці на сайті LIGA.net керівник Офісу глави держави Андрій Єрмак.

За його словами, економізація зовнішньої політики дала результат: незважаючи на світову кризу та закриття кордонів, скорочення українського експорту було незначним. "Ми значно розширили співпрацю з ключовими партнерами", - наголосив Єрмак.

Він нагадав, що в 2020 році Україна отримала статус партнера НАТО з розширеними можливостями, а у вересні успішно провела спільні безпрецедентні широкомасштабні військові навчання.

На думку керівника Офісу президента, партнерство зі США вийшло на новий рівень, а саміт Україна-ЄС продемонстрував, що Україна впевнено йде до повноправного членства в Євросоюзі. Також керівник Офісу президента упевнений, що Угода про вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною і Великою Британією надасть величезного поштовху співпраці в усіх сферах - від торгівлі та інвестицій у політичну взаємодію. Візит Зеленського в Туреччину керівник Офісу президента також вважає історичним: за його підсумками значно розшириться співпраця у сфері безпеки та ВПК.

Єрмак також відзначив активність України у 2020 році на шляху до миру. "Україна змогла повністю переконати міжнародних партнерів у прагненні до миру на нашій землі, що ми робимо для цього все можливе, і точно не українська сторона гальмує процес", - зазначив він.

Керівник Офісу президента також наголосив, що Україна у 2020 році повернула на світовий порядок денний і питання звільнення окупованого Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА