13:35 31.12.2020

"Нормандський формат" на рівні глав МЗС живий, але РФ ввела його в медикаментозний сон - Кулеба

2 хв читати
"Нормандський формат" на рівні глав МЗС живий, але РФ ввела його в медикаментозний сон - Кулеба

"Нормандський формат" на рівні міністрів закордонних справ живий, але перебуває в медикаментозному сні, в який його ввело Міністерство закордонних справ РФ, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"На рівні міністрів закордонних справ він живий, але перебуває в медикаментозному сні. І в цей медикаментозний сон його поклало Міністерство закордонних справ РФ", - сказав Кулеба у другій частині інтерв'ю "ТСН", оприлюдненому в четвер.

Водночас на запитання про те, "нормандський формат" ще "живий" чи вже "мертвий", глава МЗС відповів: "Живіший від усіх живих".

"Росія завжди чогось чекає. Глобально вони чекають смерті України як держави. Ми маємо бути тут абсолютно відвертими. І на шляху до цієї мети вони постійно чогось чекають. То зміни влади в Україні, то зміни влади в іншій країні, то якихось економічних криз. Це дійсно їх стратегія. Але відповідь на всі ці очікування дуже проста - не дочекаєтеся. Україна буде, буде розвиватися як країна західного світу з дуже міцними і глибокими зв’язками з Азією, Африкою, Латинською Америкою. Але юридично, політично ми належатимемо до західного світу. Коли Росія змириться з цим фактом, сприйме його, їй стане набагато легше. Росії вже теж важко всю цю історію тягнути. Але, попри те, яка у неї стратегія, ми маємо гнути свою лінію", - зазначив Кулеба.

За його словами, тому президент України постійно наголошує – мир на українських умовах.

"Якби йшлося про те, щоб прийняти мир на російських умовах - та будь ласка, в будь-який момент. Але позиція президента дуже чітка з цього приводу. І ми отримаємо мир на прийнятних для України умовах", - зауважив він.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА