15:17 31.12.2020

"Голос" у 2021 році зосередиться на розвитку інфраструктури для вакцинації та реалізації стратегії деокупації Донбасу й Криму - Рудик

3 хв читати
"Голос" у 2021 році зосередиться на розвитку інфраструктури для вакцинації та реалізації стратегії деокупації Донбасу й Криму - Рудик

Партія "Голос" має намір у новому 2021 році зосередитися на розвитку інфраструктури для масштабної вакцинації населення України від коронавірусу, заявляє лідер політичної сили, народний депутат Кіра Рудик.

"Усіма силами реалізовуватимемо "План вакцинації", який представили в грудні. Парламент уже ухвалив закон "Голосу" про прискорений доступ до вакцини. Надалі наші сили будуть зосереджені на розвитку інфраструктури для масштабної вакцинації населення. Також ми розробимо і представимо більш глобальний план боротьби з поширенням коронавірусу", - сказала Рудик агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Вона наголосила, що в 2021 році головною для "Голосу" стане імплементація всіх ініціатив, яким партія дала старт у 2020 році, "особливо... що стосуються боротьби з пандемією COVID-19 і її наслідками для економіки та бізнесу".

Лідер партії нагадала, що депутати з фракції "Голос" розробили законопроект про масштабне тестування медиків на COVID-19 і зберегли їм зарплати на час самоізоляції, продовжили до 2022 року закупівлю ліків і медичних виробів через міжнародні організації.

"Беручи бюджет на 2021 рік, нашим депутатам вдалося внести декілька поправок, які полегшують роботу бізнесу в умовах карантину, зосереджують кошти від акцизів у руках місцевих бюджетів... У першому кварталі наступного року ми повернемося до перегляду держбюджету-21 і внесемо ще декілька поправок, щоб перекинути кошти з другорядних статей видатків на першочергові: закупівлю вакцин і підтримку малого та середнього бізнесу", - зазначила Рудик.

Політик пообіцяла, що в новому році "Голос" також представить план економічного зростання.

Серед позитивів 2020 року лідер політсили назвала результати "Голосу" на місцевих виборах. "І наступного року ми спрямуємо зусилля для досягнення результатів роботи в тих місцевих радах, до яких пройшли депутати від "Голосу" - Київ, Львів, Рівне, Черкаси. А це - поліпшення умов для зростання підприємництва, доступу до освіти та медицини. А також на боротьбу з корупційними схемами на місцях і в центральних органах влади", - сказала вона.

Народний депутат звернула увагу на те, що продовжиться боротьба і на геополітичному рівні. "Ми з колегами з фракції "Голос" послідовно переконуватимемо українську владу поховати і так давно мертві "Мінські домовленості" і не догоджати Росії. "Мінськ" вигідний тільки Путіну. Тому ми не зволікали і підготували для України альтернативу - "Стратегію холодної деокупації Криму та Донбасу". І наступного року наші депутати на чолі з Сергієм Рахманіним (член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки - ІФ) зосередяться на його впровадженні", - сказала вона.

На думку Рудик, наступного року український парламент більше уваги приділятиме питанням окупованого РФ Криму. "Депутати "Голосу" зібрали Кримську платформу - тепер усі фракції (крім "ОПЗЖ") разом працюватимуть над проблемами окупованого півострова", - прогнозує депутат.

Лідер партії також наголосила, що в 2021 році депутати з "Голосу" продовжуватимуть планомірну боротьбу з російськими інформаційними атаками і зосередяться на контрпропаганді. "У році, що минає, ми нагадали владі про санкції проти російських соцмереж і змусили продовжити їх. Але ми пам'ятаємо і про ЗМІ, які фінансує Кремль і які працюють в інтересах нашого ворога всередині країни", - сказав Рудик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА