17:10 05.01.2021

Порошенко закликає проукраїнські опозиційні сили до об'єднання

2 хв читати
Порошенко закликає проукраїнські опозиційні сили до об'єднання

Політика нинішньої української влади призвела до того, що партія "Опозиційна платформа - За життя" посилює свої позиції, і саме тому демократичні, проєвропейські сили мають об'єднатися та не допустити реваншу, заявив п'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

"Час збирати каміння. Ми звертаємося до всіх демократичних сил щодо необхідності негайного процесу об’єднання перед цими викликами, які стоять перед нашою державою. Я переконаний, що це цілком можливо. Ми відкриті для будь-яких переговорів, до компромісів, які здатні будуть об’єднати демократичні сили та захистити Україну від того реваншу, куди тягнуть "ОПЗЖ" та "слуги народу", - закликав Порошенко в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "Прямий", повідомляє у вівторок прес-служба "Євросолідарності".

Політик зазначив, що за підсумками місцевих виборів "Євросолідарність" стала єдиною загальнонаціональною проукраїнської опозиційною силою. Він також зазначив, що за даними соціологів поки що три політичні сили мають приблизно 20% підтримки - це "Євросолідарність", "Слуга народу" та "ОПЗЖ".

"Більше того, за низкою досліджень "слуги" вже втратили лідерство. Я не щасливий від цього. В окремих соціологічних дослідженнях у нас висунулося вперед "ОПЗЖ". І це тактика (президента України Володимира - ІФ) Зеленського, який бореться лише з Порошенком. Ми бачимо за голосуванням - і щодо міністрів, і щодо окремих статей бюджету - вже формується така коаліція, що складається з "ОПЗЖ", "Слуг народу" та з "Батьківщини", на жаль, і з груп "За майбутнє" і "Довіра", - сказав він.

Порошенко також висловив переконання, що "Зеленський своєю бездіяльністю проштовхує на позицію прем'єра (голову політради "ОПЗЖ" Віктора - ІФ) Медведчука, і 100%, що ми точно цього не допустимо. Ми дякуємо тим, хто нас підтримав. Ми не даємо змарнувати голос тих, хто підтримує демократичні кола", - наголосив політик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА