15:14 08.01.2021

Добкін: Необхідно розслідувати, що справді відбувалося після госпіталізації Кернеса в "Шаріте"

2 хв читати
Добкін: Необхідно розслідувати, що справді відбувалося після госпіталізації Кернеса в "Шаріте"

 Народний депутат попередніх скликань, колишній міський голова Харкова й екс-голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сумнівається, що позачергові вибори мера міста будуть призначені на березень 2021 року.

"За моєю інформацією, є певний "договорняк" між Офісом президента, командою (глави МВС України Арсена - ІФ) Авакова і (вже можна говорити в минулому часі) колишньою командою Геннадія Кернеса, яка повністю лягла під Арсена Борисовича Авакова... Цей "договорняк", "міжсобойчик" мотивований тим, що їм потрібно більше часу для розкручування свого кандидата... Не думаю, що їм це (пізніше проведення позачергових виборів - ІФ) допоможе", - сказав Добкін у програмі Vласть vs Vлащенко.

Він повідомив, що минулої осені зняв свою кандидатуру з виборів мерів після розмови з дружиною Геннадія Кернеса Оксаною Гайсинською, яка запевнила, що чоловік одужує і зможе брати участь у виборчій кампанії.

Добкін іще раз підтвердив, що має намір брати участь у позачергових виборах міського голови Харкова.

Він заявив, що наразі в місті немає легітимної влади, й виступив за проведення розслідування, яке встановило б, чи справді Кернес після госпіталізації в "Шаріте" направляв документи до міськвиборчкому і мерії, використовуючи свій електронний підпис.

"Я прихильник того, щоб без потрясінь, без, як то кажуть, великих складометрів дров, які встигнуть наламати, спокійно обрати легітимну владу, тому що її немає. Я не вірю в листи Кернеса з електронним підписом. Я взагалі вважаю, що цю тему треба буде з часом розслідувати, харків'яни мають дізнатися правду, як усе було", - сказав Добкін.

"Тут, за великим рахунком, може йтися про серйозний кримінальний злочин, який може підпадати під статтю "спроба захоплення влади"... Це може мати місце, тому що дуже багато таких збігів, які наводять на думку, що все робилося за швидко написаним сценарієм", - додав він.

Як приклад одного з таких збігів Добкін назвав проведення 9 грудня позачергової сесії міськради попереднього скликання, на якій було внесено зміни до регламенту, що дозволяють провести без мера першу сесію міськради нового скликання, обрати його секретаря і заступників міського голови. Добкін наголосив, що ці зміни було підготовлено й ухвалено, хоча посадовці мерії продовжували говорити, що Кернес одужує і незабаром повернеться до Харкова.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА