19:36 08.01.2021

Голова Євроради проведе 21 січня нараду з лідерами країн ЄС із координації боротьби з COVID-19

2 хв читати
Голова Євроради проведе 21 січня нараду з лідерами країн ЄС із координації боротьби з COVID-19

Голова Європейської ради Шарль Мішель скликає 21 січня відеоконференцію глав держав та урядів країн ЄС з питань боротьби проти коронавірусної інфекції COVID-19, повідомив його прес-секретар Баренд Лейтс.

"У четвер, 21 січня, о 18:00 голова Європейської ради головуватиме на відеоконференції з (керівниками) 27 держав ЄС із координації (боротьби проти) COVID-19", - написав офіційний представник Мішеля у п'ятницю у Twitter.

У свою чергу прес-секретар Європейської Комісії (ЄК) Ерік Мамер у відповідь на прохання прокоментувати зміст цієї чергової віртуальної зустрічі на найвищому рівні з COVID-19 сказав, що не може передбачати, про що повідомить на відеонараді глава ЄК Урсула фон дер Ляєн.

"Але абсолютно точно глава комісії підіб'є підсумок результатів, яких ми змогли досягти з самого початку - а вони дуже значні - і також говоритиме про те, що вона розцінює як головні елементи того, що має бути реалізовано спільно (країнами ЄС - ІФ), якщо ми хочемо просуватися у боротьбі з цією пандемією", - зазначив Мамер.

Не забуваючи про те, що сама фон дер Ляєн називала цю роботу шляхом, усіяним перешкодами, додав він.

"Ситуація складна, і на неї немає готових відповідей. І в цьому виклик, якому протистоять Європейський Союз і його інститути та держави-члени, а також вчені та представники промисловості. Але немає питання про те, щоб опускати руки", - заявив прес-секретар ЄК.

За його словами, Єврокомісія займається абсолютно інноваційними завданнями порівняно з тим, що їй доводилося робити раніше, зокрема, програмою закупівель вакцин.

Він пояснив, що ЄС перебуває на початку процесу вакцинації. Необхідно, щоб держави-члени проявляли гнучкість та оперативність і вчилися один в одного того, що виходить, а що ні.

"Я вважаю, що 21 січня якраз буде можливість для держав-членів обговорити корисний досвід і подивитися, як краще просуватися кожному у себе, але також всім разом", - сказав офіційний представник Європейської Комісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА