16:53 11.01.2021

Люди не мають платити за газ більше, ніж він обійшовся держмонополії - Тимошенко

2 хв читати
Люди не мають платити за газ більше, ніж він обійшовся держмонополії - Тимошенко

Українці розуміють чергову несправедливість влади й у всій країні виходять на масові мітинги, перекривають дороги з вимогою зниження тарифів, оскільки їм не залишили вибору, заявила лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

"Свята минули, настав час сказати про неприємне. 2021 рік, якщо монобільшість працюватиме так само некомпетентно, як зараз, для українців буде важчим за 2020-й. Відчутно важчим. Нова влада вирішила далі підвищувати тарифи. Це призведе до того, що людям доведеться платити за комуналку суттєво більше. Електроенергія майже всім родинам обійдеться вдвічі дорожче, а ціна на опалення зросте у півтора разу", - написала Тимошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Політик зазначила, що у неї іноді складається враження, що діючий уряд, ухвалюючи свої рішення, взагалі не прогнозує їх наслідків. У час, коли всі країни-сусіди України, розуміючи наскільки суттєво пандемія вдарила по добробуту громадян, зменшують ціну енергоносіїв - в Україні навпаки збільшують.

"Може, ми пропустили момент, коли українці стали найзаможнішими серед європейців, і з них тепер можна дерти три шкіри? Для мене, як людини, яка свого часу впоралася з такими самими викликами, при цьому зберігаючи тарифи мало не вдесятеро нижчими за нинішні, висновок очевидний – урядом керують дилетанти, непрофесійністю яких заради власної вигоди користуються міжнародні спекулянти", - написала Тимошенко.

Вона зазначила, що нинішня ситуація обурлива ще й тому, що Україна має унікальні можливості для забезпечення своїх громадян дешевими енергоносіями. Це газ власного видобутку та ще додатково у нас є підземні газові сховища, що дає змогу купувати газ влітку, в період низьких цін, і за цими низькими цінами продавати його українцям у пік сезону, незалежно від ринкової кон'юнктури. Ці сховища не належать ні владі, ні корупціонерам, ні "міжнародним стерв'ятникам", вони належать кожному українцю.

"Я вимагаю дати людям газ за цінами, за якими його було закачано у підземні сховища влітку. Це дозволить знизити вартість блакитного палива втричі, що автоматично здешевить і опалення, і електроенергію... Не вмієте самі ефективно управляти країною – запитайте тих, хто знає, як це робити. Народ втомився оплачувати ваші "реформи", що більше нагадують експерименти на межі людяності. Ваші "таланти" вже довели країну "до ручки". Зупиніться, або вас зупинять люди!" - написала Тимошенко.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА