14:37 12.01.2021

Зеленський і Санду підписали Меморандум щодо розвитку транспортно-транзитного потенціалу України та Молдови

2 хв читати

Президент України Володимир Зеленський і президент Молдови Майя Санду підписали Меморандум щодо розвитку транспортно-транзитного потенціалу України та Республіки Молдова, що передбачає, зокрема, будівництво автомобільної магістралі між столицями обох держав, повідомляється на сайті глави Української держави у вівторок.

"Для досягнення поставлених цілей передбачено створення автомобільного транспортного коридору, який з'єднає Київ і Кишинів. У перспективі цей коридор зменшить шлях між двома містами до п'яти-шести годин, ставши найкоротшим шляхом із Центрального регіону України до країн Центральної та Південно-Східної Європи", - йдеться в повідомленні.

У рамках меморандуму сторони також декларують наміри здійснити низку конкретних кроків, зокрема, це міжнародно-правове оформлення будівництва мосту Ямпіль - Косеуць, координація зусиль з метою підготовки інвестиційного проекту та розробки техніко-економічного обґрунтування розвитку прикордонної інфраструктури та під'їзних шляхів на українсько-молдовському державному кордоні, а також пошук і залучення до реалізації проекту міжнародних фінансових організацій.

"Метою підписання документа є зміцнення співпраці між Україною та Молдовою у сфері розвитку інфраструктури, створення нових робочих місць та ефективне використання транзитного потенціалу обох країн", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, Зеленський у своїй заяві для преси після переговорів із Санду у вівторок у Києві повідомив, що сторони дійшли згоди, що пріоритетними сферами "для спільного економічного імпульсу" України та Молдови будуть сфери енергетики, інфраструктури і транспорту, зокрема транзиту.

"У нас є амбітна ідея - це будівництво сучасної магістралі, яка з'єднає Київ і Кишинів. З цією метою ми обговорили будівництво прикордонного мостового переходу через річку Дністер, і це скоротить подорож між столицями наших держав до п’яти годин. Це також активізація торгівлі, спрощення транзиту, поліпшення міжлюдських контактів - це найголовніше", - сказав він.

Санду перебуває в Україні з офіційним візитом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА