15:20 12.01.2021

У "Слузі народу" мають намір вивчити ситуацію, пов'язану з внесенням Дубінського до санкційного списку США

2 хв читати
У "Слузі народу" мають намір вивчити ситуацію, пов'язану з внесенням Дубінського до санкційного списку США

У депутатській фракції "Слуга народу" мають намір вивчити ситуацію щодо внесення депутата Олександра Дубінського до санкційного списку США проти фізичних осіб та організацій України за втручання у вибори.

"Перше засідання фракції в офлайн-режимі, очевидно, відбудеться 25 січня, перед початком пленарного тижня. Але якщо буде потреба, ми зможемо й онлайн обговорити. Хоча це такі чутливі моменти, що краще очно обговорювати цю інформацію. Нам точно буде потрібен деякий час, щоб вивчити ситуацію. Але в будь-якому разі позиція фракції, як і в принципі позиція держави, полягає в тому, що втручатися у вибори в будь-якій країні недопустимо", - сказала замістити голови фракції Євгенія Кравчук агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Водночас вона наголосила, що досить часто позиція Дубінського не збігається з офіційною позицією фракції під час голосувань у залі Верховної Ради або ж в публічних висловлюваннях.

"У цьому разі (щодо запровадження санкцій США - ІФ) коректніше, щоб коментував сам Олександр Дубінський", - додала заступник голови фракції.

Як повідомлялося, в понеділок Вашингтон включив до санкційного списку щодо України 11 фізичних осіб і організацій. Під санкції потрапили сім громадян України, зокрема народний депутат із фракції "Слуга народу" Олександр Дубінський, і чотири розміщені, за даними Мінфіну США, в Україні організації. Ці заходи запроваджено проти них, оскільки у Вашингтоні вважають, що вони втручалися у виборний процес у США.

За повідомленнями Мінфіну США, ці фізичні особи пов'язані з народним депутатом України Андрієм Деркачем, стосовно якого США запровадили санкції у вересні 2020 року "за спроби вплинути на президентські вибори в США 2020 року". Самого Деркача Мінфін у прес-релізі називає "російським агентом".

Отже, за даними міністерства, "усі активи цих осіб блокують, а особам на території США заборонено здійснювати з ними будь-які операції". Більше того, "блокується робота будь-яких організацій, які на 50% і більше належать одному або кільком" вищезгаданим особам, пояснює відомство.

Фізичні особи та організації з України, проти яких США запроваджують санкції за втручання в американські вибори, були частиною кампанії РФ з роботи впливу на американський виборчий процес, йдеться в прес-релізі Мінфіну США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА