18:16 12.01.2021

Трамп вважає безглуздою спробу демократів оголосити йому імпічмент

2 хв читати
Трамп вважає безглуздою спробу демократів оголосити йому імпічмент

Президент США Дональд Трамп у вівторок назвав "цілком безглуздою" спробу демократів Палати представників відсторонити його від влади, повідомляє кореспондент агентства Bloomberg.

За його даними, виступаючи перед камерами вперше c минулого тижня, Трамп зазначив, що наміри застосувати процес імпічменту викличуть "дуже сильний гнів".

При цьому зазначається, що Трамп не згадав про нещодавні заворушення біля будівлі Капітолія минулого тижня, внаслідок яких загинули п'ятеро людей.

Деякі американські ЗМІ зазначають, що президент прокоментував ситуацію перед вильотом до Техасу, де пізніше у вівторок очікується його виступ.

Раніше у вівторок до Палати представників США внесли резолюцію про оголошення імпічменту Трампу за його можливу роль у розпалюванні заворушень у Капітолії 6 січня. В середу в палаті очікується голосування щодо оголошення імпічменту Трампу.

Крім того, напередодні в Палату представників Конгресу США в понеділок внесли резолюцію, в якій конгресмени закликають віце-президента Майка Пенса скористатися 25-ю поправкою до Конституції США, щоб відсторонити від влади Дональда Трампа. 25-та поправка передбачає початок процесу відсторонення глави держави, якщо віце-президент і більшість високопоставлених співробітників адміністрації роблять висновок, що президент не здатний виконувати свої функції. У такому разі віце-президент заступає на місце президента.

6 січня прибічники Дональда Трампа увірвалися до будівлі Конгресу у Вашингтоні, внаслідок заворушень загинули п'ятеро осіб. Конгресмени в Капітолії в той момент затверджували результати голосування колегії виборників, згідно з якими переможцем президентських виборів став Джо Байден. Засідання Конгресу було перервано, частину конгресменів евакуювали.

Коли в Капітолії вдалося відновити порядок, Палата представників і Сенат США затвердили перемогу Байдена.

Тепер демократи намагаються відсторонити від влади Трампа, не чекаючи на інавгурацію його наступника Джо Байдена 20 січня. На їхню думку, Трамп не може залишатися у Білому домі, оскільки несе відповідальність за ці заворушення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА