07:42 13.01.2021

Зеленський не реагуватиме на санкції США щодо нардепа Дубінського

2 хв читати
Зеленський не реагуватиме на санкції США щодо нардепа Дубінського

Президент України Володимир Зеленський не буде реагувати на американські санкції проти народного депутата фракції "Слуга народу" Олександра Дубінського, заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

"А чому саме президент повинен на це реагувати, а не керівництво фракції, наприклад? Дубінський - депутат. І первинна реакція - це прерогатива депутатського корпусу і насамперед фракції "Слуга народу". Саме так правильно", - сказав Подоляк у коментарі виданню "радіо Свобода" у вівторок.

Як повідомлялося, в понеділок Вашингтон включив до санкційного списку щодо України 11 фізичних осіб і організацій. Під санкції потрапили сім громадян України, зокрема народний депутат із фракції "Слуга народу" Олександр Дубінський, і чотири розміщені, за даними Мінфіну США, в Україні організації. Ці заходи запроваджено проти них, оскільки у Вашингтоні вважають, що вони втручалися у виборний процес у США.

За повідомленнями Мінфіну США, ці фізичні особи пов'язані з народним депутатом України Андрієм Деркачем, стосовно якого США запровадили санкції у вересні 2020 року "за спроби вплинути на президентські вибори в США 2020 року". Самого Деркача Мінфін у прес-релізі називає "російським агентом".

Дубінський заперечує свій зв'язок з народним депутатом України Андрієм Деркачем.

У депутатській фракції "Слуга народу" мають намір вивчити ситуацію щодо внесення депутата Дубінського до списку санкцій США проти фізичних осіб і організацій України за втручання у вибори, сказала заступник глави фракції Євгенія Кравчук.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА