11:55 13.01.2021

Президент Естонії доручила лідеру Партії реформ сформувати новий уряд

2 хв читати
Президент Естонії доручила лідеру Партії реформ сформувати новий уряд

Президент Естонії Керсті Кальюлайд (Kersti Kalijlaid) доручила формування нового уряду лідеру найбільшої опозиційної Партії реформ Каї Каллас (Kaja Kallas).

"Я доручу Каї Каллас сформувати новий уряд, і від завтра вона розпочне це. У нас немає часу зволікати у зв'язку з коронавірусом і нинішньою політичною ситуацією", - заявила глава держави в середу журналістам.

Вона зазначила, що на формування нового уряду відводиться 14 днів, і повідомила, що до призначення нового кабінету міністрів продовжить роботу нинішній на чолі з Юрі Ратасом (Juri Ratas), що йде у відставку.

При цьому Кальюлайд наголосила, що кабінет міністрів, що йде у відставку, не повинен ухвалювати важливих політичних рішень.

Прем'єр-міністр, голова провідної партії Центру Ратас повідомив у середу про намір подати у відставку у зв'язку з пред'явленою партії підозрою в корупції. У відставку йде й очолюваний ним уряд.

12 січня поліція безпеки Естонії висунула підозри в корупції партії Центру як юридичній особі, а також п'ятьом фізичним особам, зокрема генеральному секретарю партії Центру Михайлу Корбу, радникові міністра фінансів Керсті Крахт (EKRE), підприємцю Гіллару Тедеру (Hillar Teder), а також ще двом особам, імена яких поки що не розголошують.

Згідно з підозрою, бізнесмен Тедер і Корб домовилися минулого року, що Тедер пожертвує партії перед місцевими виборами близько EUR1 млн, у відповідь пов'язана з Тедером фірма Porto Franco отримає через створений міністерством економіки та комунікації фонд KredEx кредит у EUR40 млн.

У третьому кварталі минулого року підприємець Тедер здійснив два пожертвування партії Центру: 1 липня та 9 вересня - по EUR30 тис. Рада Kredex обговорила виділення кредиту Porto Franco на початку липня, а уряд схвалив цей кредит 3 вересня.

Тедера і Крахта також підозрюють в угоді про відмивання грошей, укладеній з метою приховання передачі хабара.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА