18:14 13.01.2021

У "Слузі народу" ще не обговорювали санкції США проти Дубінського

2 хв читати
У "Слузі народу" ще не обговорювали санкції США проти Дубінського

Фракція "Слуга народу" у Верховній Раді поки що не може висловити свою думку щодо ситуації з американськими санкціями проти народного депутата, члена фракції Олександра Дубінського, заявляє перший заступник голови фракції Олександр Корнієнко.

"Через локдаун, через те, що частина депутатів перебувають в округах, деякі у відпустці, поки що системного обговорення (цього питання членами фракції - ІФ) не було... У нас поки що немає жодного рішення щодо цієї ситуації", - сказав Корнієнко на брифінгу у середу в Києві.

Він наголосив, що фракція і, зокрема, він сам "вивчають юридичну складову та практику дій у таких ситуаціях, і чи може вона бути взагалі".

Як повідомлялося, 11 січня Вашингтон включив до санкційного списку щодо України 11 фізичних осіб і організацій. Під санкції потрапили сім громадян України, зокрема Дубінський, і чотири розміщені, за даними Мінфіну США, в Україні організації. Ці заходи запроваджено проти них, оскільки у Вашингтоні вважають, що вони втручалися у виборний процес у США.

За повідомленнями Мінфіну США, ці фізичні особи пов'язані з народним депутатом України Андрієм Деркачем, стосовно якого США запровадили санкції у вересні 2020 року "за спроби вплинути на президентські вибори в США 2020 року". Самого Деркача Мінфін у прес-релізі називає "російським агентом".

Дубінський заперечує свій зв'язок з народним депутатом України Андрієм Деркачем.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк сказав, що президент України Володимир Зеленський не реагуватиме на американські санкції проти Дубінського.

Заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук раніше заявила, що у фракції мають намір вивчити ситуацію щодо внесення Дубінського до списку санкцій США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА