19:36 18.01.2021

Дубінський не планує виходити з фракції "Слуга народу"

2 хв читати
Дубінський не планує виходити з фракції "Слуга народу"

Народний депутат Олександр Дубінський не має наміру виходити з фракції "Слуга народу" через упроваджені проти нього санкції США, заявив парламентарій під час прес-конференції в понеділок.

"Звісно, я не планую виходити з фракції. Я впевнений, що для цього немає жодних підстав. Ба більше, ми навели всі аргументи, які доводять нашу непричетність до втручання у вибори (США) і будь-які підстави для внесення до санкційного списку", - зазначив він.

Як повідомлялося, 11 січня Вашингтон вніс до санкційного списку щодо України 11 фізичних осіб та організацій. Під санкції підпали сім громадян України, зокрема Дубинський, і чотири розміщені, за даними Мінфіну США, в Україні організації. Ці заходи запроваджено проти них, оскільки у Вашингтоні вважають, що вони втручалися у виборчий процес у США.

За повідомленнями Мінфіну США, ці фізичні особи пов'язані з народним депутатом України Андрієм Деркачем, стосовно якого США запровадили санкції у вересні 2020 року "за спроби вплинути на президентські вибори в США 2020 року". Самого Деркача Мінфін у прес-релізі називає "російським агентом". Дубинський свій зв'язок із Деркачем заперечує.

13 січня радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що президент країни Володимир Зеленський не реагуватиме на американські санкції проти Дубінського.

Заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук повідомила, що у фракції мають намір вивчити ситуацію щодо внесення депутата Дубінського до санкційного списку США. Сам Дубінський заявляв, що наполягає на негайному проведенні засідання фракції для розгляду його питання, "оскільки в ЗМІ і в соціальних мережах наші політичні опоненти цю ситуацію використовують як предмет шантажу президента України і парламентської більшості, яка його підтримує".

У свою чергу голова фракції Давид Арахамія повідомив, що це питання буде розглянуто на найближчому засіданні фракції разом з іншими актуальними питаннями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА