13:24 21.01.2021

Для України та Європи важливо, щоб Білорусь залишалася подалі від впливу Росії - МЗС

1 хв читати
Для України та Європи важливо, щоб Білорусь залишалася подалі від впливу Росії - МЗС

 Для України та Європи вкрай важливо, щоб Білорусь залишалася подалі від впливу Росії, заявив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар, повідомляє прес-служба МЗС.

"Для України та усієї Європи вкрай важливо, щоб Білорусь залишалася суверенною та незалежною державою, подалі від впливів Росії. Україна готова співпрацювати у різних форматах із метою сприяння Білорусі у врегулюванні політичної кризи", - сказав Боднар на відеоконференції "Демократична і безпечна Білорусь. Погляд з України та Польщі", яка відбулася з ініціативи секретаря РНБО України Олексія Данілова та керівника Бюро національної безпеки Республіки Польща Павела Солоха.

Як зазначається, учасники з України, Польщі та Білорусі обговорили поточну ситуацію в Білорусі та можливий подальший розвиток подій. У свою чергу Боднар приділив окрему увагу впливу російського фактора на внутрішні процеси у цій країні.

Учасники заходу відзначили готовність продовжувати діалог, зокрема в рамках Люблінського трикутника (Україна, Польща, Литва), з метою надання солідарної підтримки білоруському народу та сприяння подальшому розвитку Білорусі як незалежної і демократичної держави.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА