16:08 22.01.2021

Тиск на Кремль має тривати безперервно, доки не будуть звільнені українські землі - Порошенко

2 хв читати
Тиск на Кремль має тривати безперервно, доки не будуть звільнені українські землі - Порошенко

Українська влада має відновити зусилля з метою ухвалення дорожньої карти Мінських угод, щоб наблизити повернення захоплених РФ територій, вважає п'ятий президент України (2014-2019 рр.), лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

"Його критики за два роки нічого іншого не придумали. Ця дорожня карта має передбачати чітку послідовність кроків - спочатку досягнення безпеки, і лише потім - політичні питання", - наведено його слова на сайті партії "Європейська солідарність".

"Наша команда свого часу разом з Німеччиною та Францією майже дотиснули Росію до погодження такого документа. Та у 2018 році Путін в очікуванні зміни влади в Україні поставив цю дискусію на паузу. Непрофесійна команда нової української влади зняла з порядку денного це питання, і лише тепер до неї доходить, що це була помилка", - сказав політик.

На його переконання, шанс виправити цю помилку є принаймні до кінця цього року, доки Ангела Меркель залишається на посаді канцлера в Німеччині, а в США стає до роботи команда Джозефа Байдена, і можна розраховувати на їхню спільну підтримку. "Те саме стосується і питання про миротворців на основі мандата Радбезу ООН на всій окупованій території Донбасу. Правляча коаліція Німеччини навіть включила цей пункт до своєї програми", - додав Порошенко.

Він також наголосив, що над посиленням тиску санкції на РФ треба наполегливо працювати. "На дипломатичному фронті не може бути жодного перемир'я. Там облога Кремля має тривати безперервно", - вважає лідер "Європейської солідарності".

Політик також переконаний, що необхідно забезпечити активну участь американської сторони в переговорному процесі і на донбаському, і на кримському треках, зокрема шляхом її залучення до "нормандського формату".

Порошенко звернув увагу, що напередодні осінніх парламентських виборів у РФ накопичується протестний потенціал, що дає крихкий шанс на зміну режиму, яка може дати Україні час для посилення обороноздатності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА