19:05 24.01.2021

Дипломати ЄС 25 січня обговорять заходи тиску на РФ у зв'язку з отруєнням Навального

2 хв читати
Дипломати ЄС 25 січня обговорять заходи тиску на РФ у зв'язку з отруєнням Навального

Рада ЄС із закордонних справ 25 січня має обговорити, як зробити "реально діючими" санкції Євросоюзу, прийняті в жовтні 2020 року у зв'язку з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального, заявив глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан.

"Його отруєння є спробою вбивства. Це було зроблено в Росії з використанням російської хімічної речовини стосовно російського діяча. Тому мені здається нормальним, щоб було проведено розслідування, прояснено справу", - сказав міністр у неділю в програмі "Політичні питання" на каналі France Inter.

За його словами, російська влада в цій ситуації зайняла позицію "заперечення реальності". У зв'язку з цим Ле Дріан заявив про необхідність активізувати санкційний механізм.

Він нагадав, що в кінці минулого року країни ЄС "вжили заходів щодо низки високих осіб" у РФ. Ці санкції "треба зробити реально діючими", і дискусія про це відбудеться в понеділок на засіданні Ради ЄС із закордонних справ, заявив Ле Дріан.

Напередодні високий представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель висловив співчуття у зв'язку із застосуванням сили проти учасників неузгоджених акцій протесту в Росії після арешту Навального.

"У понеділок ми обговоримо подальші кроки з міністрами закордонних справ на засіданні Ради ЄС", - сказав глава європейської дипломатії.

У жовтні минулого року Євросоюз запровадив санкції проти шести фізичних осіб і науково-дослідного інституту органічної хімії і технології в зв'язку з отруєнням російського опозиціонера Навального.

ОЗХЗ оголосила 6 жовтня, що Навальний був отруєний різновидом нервовопаралітичної речовини "Новачок", яка не значиться в списках додатку про хімічні речовини до Конвенції про заборону хімічної зброї. Російська влада відкидає обвинувачення у причетності до інциденту з Навальним.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

У МЗС Польщі прокоментували президентські вибори до РФ

Жодної легітимності в імітації російських виборів немає - Зеленський

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА