07:09 25.01.2021

Кулеба щодо протестів у РФ: Україна підтримує заклики до звільнення Навального

2 хв читати
Кулеба щодо протестів у РФ: Україна підтримує заклики до звільнення Навального

Глава Міністерства закордонних справ (МЗС) Дмитро Кулеба пояснив, що Україна підтримує заклики до звільнення російського опозиціонера Олексія Навального, оскільки він є ворогом президента РФ Володимира Путіна, однак не варто їм зачаровуватися з точки зору інтересів української держави.

"Тому ми зайняли жорстку принципову позицію, оскільки, по-перше, неправильно бити людей, які вийшли на протест на захист своїх громадянських прав. А по-друге, є така приказка: ворог мого ворога - мій друг", - сказав Кулеба в ефірі телеканалу "Україна 24" увечері в неділю.

За його словами, Навальний зараз є уособленням протестів. "Насправді росіяни вийшли не на захист Навального, а на захист самих себе. Але він є ворогом Путіна, тому ми підтримуємо і свободу Навального, і всіх людей, які виступають за цю свободу".

"Треба розуміти Росію. Ми не повинні теж зачаровуватися Олексієм Навальним, з точки зору інтересів України. Я переконаний, що бутерброд доведеться повернути, до того ж ненадкушеним і свіжим, у гарному стані. Тут не повинно бути жодних ілюзій", - наголосив міністр.

Також він вважає, що Навальному доведеться вибачатися за російську агресію щодо України в разі очолення ним Росії "на якусь перспективу в результаті демократичних виборів" або заняття ним якогось політичного місця в системі. "Але, як я сказав, ворог мого ворога є моїм другом. Тому, якщо Навальний є ворогом Путіна, то ми підтримуємо Навального. Все дуже просто", - підсумував Кулеба.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА