Політика

Голосування за Вітренка може відбутися у ВР у середу-п'ятницю - Корнієнко

Голосування за кандидатуру Юрія Вітренка на посаду міністра енергетики може відбутися у Верховній Раді 27-29 січня, повідомив журналістам перший заступник голови фракції Олександр Корнієнко після засідання фракції "Слуга народу" в понеділок увечері.

"Голосування за пана Вітренка може бути або в середу, або в четвер, або в п'ятницю. Завтра (26 січня - ІФ) точно не може бути, оскільки нам ще потрібно сформувати за нього необхідну кількість голосів (усередині фракції - ІФ)", - сказав він під час брифінгу.

Як зазначив Корнієнко, кандидатуру Вітренка підтримав і президент Володимир Зеленський.

Перший заступник голови фракції припустив, що цього разу у Вітренка буде більше підтримки з боку "Слуги народу", оскільки "за цей час він провів певну роботу".

Крім того, політик уточнив, що спілкування з Вітренком тривало близько півтори години, тому фракція не розглядала законопроектів. За словами першого заступника голови фракції, можливо, це відбудеться або 26 січня, або вже в робочому режимі.

"Колеги ставили запитання - і поточні, щодо ситуації з тарифами, і стратегічні: як пан Вітренко бачить подальшу долю енергетики країни, реформування галузі", - додав політик.

У свою чергу голова комітету Верховної Ради з питань енергетики і ЖКГ Андрій Герус у своєму Telegram-каналі побічно дав зрозуміти, що кандидатуру Вітренка готові підтримати депутати, які орієнтуються на Ріната Ахметова ("дивляться телеканал "ТРК "Україна" - ІФ), тоді як любителі "1+1" (Ігор Коломойський - ІФ) і "попередній роботодавець" (Петро Порошенко/Коболєв? - ІФ) не хочуть давати голоси за його призначення першим віце-прем'єром - міністром енергетики.

Як повідомлялося, Верховна Рада 17 грудня 2020 року не підтримала кандидатури Вітренка на посаду першого віце-прем'єра - міністра енергетики. "За" проголосували 186 нардепів із 226 необхідних.

У зв'язку з цим Кабінет Міністрів 21 грудня призначив Вітренка першим заступником міністра енергетики, одночасно поклавши на нього обов'язки міністра.

Як заявив Вітренко в інтерв'ю газеті "День", якщо ВР не підтримає його кандидатури, він планує повернутися в приватний бізнес.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ