14:09 27.01.2021

"Слуга народу" не застосовуватиме санкцій проти депутатів, які не голосували за законопроект про референдум - Корнієнко

2 хв читати
"Слуга народу" не застосовуватиме санкцій проти депутатів, які не голосували за законопроект про референдум - Корнієнко

Фракція "Слуга народу" у Верховній Раді не планує застосовувати санкції до своїх членів, які не голосували за законопроект про народовладдя через всеукраїнський референдум, повідомив журналістам перший заступник голови фракції, лідер однойменної партії Олександр Корнієнко під час брифінгу у Верховній Раді в середу.

"Я не буду підтверджувати чи спростовувати правдивість цих скриншотів, які поширювали різні сайти і Telegram-канали. Але там є дуже важливий момент, де сказано про тих, хто входить до групи, яка отримала вказівку. Якщо ми бачимо, що дві людини не добігли, то це точно не група. І ті, хто в ПАРЄ, і хворіє - це теж не група. Тому цю умову виконано, не було так званого групового голосування. І відповідно, я думаю, що жодних санкцій стосовно депутатів не буде", - зазначив Корнієнко.

При цьому він уточнив, що з 18 представників фракції, яких не було в залі засідань Верховної Ради на момент голосування за законопроект про референдум, більшість становлять ті, у кого виявили коронавірусну хворобу COVID-19, або ж члени української делегації в Парламентської асамблеї Ради Європи, зимова сесія якої розпочалася 25 січня і триватиме до 28 січня.

"У нас є (серед відсутніх під час голосування) мінімум десять людей із COVID-19, на жаль, знову, є, здається, вісім людей в ПАРЄ, які точно не могли б проголосувати, і є ті, кого не було з тих чи інших причин, хтось узяв відпустку за власний рахунок (це, звісно, одна-два людини). Стосовно тих, хто не голосував, треба розібратися: може, не добігли дві людини, чиї картки були вставлені, але не голосували", - додав Корнієнко.

Як повідомлялося, згідно з даними електронного протоколу ВР, двоє членів депутатської фракції "Слуга народу" - керівник комітету з питань аграрної і земельної політики Микола Сольський і заступник голови комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Вадим Струневич - 26 січня не голосували за ухвалення в другому читанні законопроекту про народовладдя через всеукраїнський референдум, а ще 18 членів фракції були відсутні в залі засідань ВР на момент голосування.

При цьому деякі ЗМІ оприлюднили фото листування нібито голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії з членами фракції в спеціальному чаті, де він наголосив, що "стосовно усіх, хто не голосував, буде порушено питання про виключення з фракції".

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА