08:57 29.01.2021

Джонсон вітає введення візової схеми, що дозволяє тим, хто живе в Гонконгу, отримувати британське підданство

2 хв читати
Джонсон вітає введення візової схеми, що дозволяє тим, хто живе в Гонконгу, отримувати британське підданство

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон привітав нову візову схему, що почала діяти в неділю, яка дозволить жителям Гонконгу отримувати британське підданство.

"Я безмірно пишаюся тим, що ми вводимо цей новий шлях для британських підданих, які проживають в Гонконгу" (за кордоном)" (BN (O), щоб вони могли жити, працювати і зводити свої будинки в нашій країні", - йдеться в заяві прем'єра.

Цей статус належить до приблизно 3 млн жителів Гонконгу, які народилися там до передачі колишньої британської колонії Китаю в 1997 році.

Джонсон додав: "Ми, діючи таким чином, поважаємо наші глибокі історичні зв'язки і дружбу з народом Гонконгу, ми відстоюємо свободу і автономію - цінності, якими дорожать як Велика Британія, так і Гонконг".

BN (O) - це особливий статус, створений відповідно до британського законодавства в 1987 році і конкретно стосується Гонконгу.

Про створення нової схеми, що дозволяє використовувати статус BN (O), було оголошено Лондоном у 2020 році у відповідь на прийнятий Пекіном закон про безпеку Гонконгу. Вона дозволяє тим, хто має статус "британського підданого (за кордоном)", отримати посвідку на проживання і перебувати, вчитися і працювати у Великій Британії протягом п'яти років і, в кінцевому підсумку, подавати заяви на отримання підданства.

Британія заявляє, що виконує історичне і моральне зобов'язання перед народом Гонконгу, обвинувачуючи Китай у порушенні умов передання йому своєї колишньої колонії в 1997 році. На її думку, закон про безпеку Гонконгу використовується КНР для придушення інакомислення.

Як наголошується в коментарях ЗМІ, в'їзна віза в 250 фунтів стерлінгів може залучити до Великої Британії з Гонконгу понад 300 тис. людей і принести до 2,9 млрд фунтів чистого прибутку британській економіці протягом наступних п'яти років.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА