11:27 01.02.2021

Макрон може відвідати Україну до кінця першого півріччя - посол Франції

2 хв читати
Макрон може відвідати Україну до кінця першого півріччя - посол Франції

Президент Франції Еммануель Макрон може відвідати Україну до кінця першого півріччя, повідомив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

"Зараз у нас немає дати через пандемію. Президент Макрон наразі не подорожує. Він не залишав Францію з середини грудня. Його останній візит був до Брюсселя, не двосторонній і не дуже далеко. Я хочу бути дуже обережним, але я очікую, що цей візит може відбутися до кінця першого півріччя", - сказав посол в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Де Понсен зазначив, що в цьому візиті є велика необхідність, оскільки останнім президентом Франції, який офіційно відвідав Україну, був Жак Ширак у 1998 році.

"Принцип візиту погоджено, тому що, як я вже сказав, між двома президентами дуже хороші стосунки, і президент Макрон дуже хоче приїхати. Президент Зеленський неодноразово підтверджував запрошення. Між нашими країнами бракує візитів на найвищому рівні. Останнім президентом Франції, який офіційно відвідав Україну, був Жак Ширак у 1998 році. Це було дуже давно. Отже, в цьому є потреба. І для цього візиту на такому високому рівні є багато матеріалу", - наголосив він.

Посол зазначив, що в центрі візиту будуть двосторонні програми, а також політичний вимір.

"Щодо змісту, тут буде на що звернути увагу. Є дуже важливі двосторонні програми: вертольоти, патрульні катери, локомотиви, водоочисна станція в Маріуполі. В нас є ще кілька проектів у Луганській області. Це просто для економіки. Культурна, наукова, університетська та лінгвістична частина теж велика. Можу вам сказати, що якщо приїде президент Макрон, він буде перевантажений проектами та програмами. Політичний вимір, очевидно, також буде в центрі президентського візиту", - розповів де Понсен.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА