18:56 03.02.2021

Депутат "Слуги народу" заперечує плани фракції звільнити віце-прем'єра Уруського

3 хв читати
Депутат "Слуги народу" заперечує плани фракції звільнити віце-прем'єра Уруського

Народний депутат Олександр Качура спростував інформацію колеги з правлячої фракції "Слуга народу", голови парламентського комітету з питань економічного розвитку Дмитра Наталухи про намір звільнити віце-прем'єра - міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського.

"Наша позиція фракції щодо збору підписів про відставку Уруського Олега Семеновича така: ми не маємо наміру на сьогодні відправляти віце-прем'єр-міністра у відставку. Немає такої позиції. Ми обговорюватимемо це однозначно на засіданні", - сказав він із трибуни парламенту в середу.

Днем раніше Наталуха розкритикував Мінстратегпром за нібито небажання звільнити Ігоря Волощука, який 17 років керує держпідприємством "Арсенал" та на захист якого встав суддя Вовк. Як стверджує голова комітету, той "розпродав і відчужив незаконно 42 тис. кв. м майна заводу та не менше ніж 6 га у центрі Києва, кількість працівників із 2004 року скоротилася з 2,5 тис. до 206 людей.

Наталуха розцінив оголошений Мінстратегпромом конкурс на голову Державного космічного агентства (ДКАУ) як спробу "прикрити своїх старих і колишніх колег", а також загалом розкритикував міністерство та віце-прем'єра за слабку увагу до космічної галузі.

У свою чергу в Мінстратегпромі назвали інформацію Наталухи перекрученою і неправдивою та заявили, що лише зі створенням міністерства розпочалося відродження космічної галузі. Зокрема, в січні цього року уряд схвалив концепцію загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки, і на черзі ухвалення відповідної державної програми.

Стосовно ДП "Арсенал" Мінстратегпром повідомив про отримання 19 січня цього року від Секретаріату Кабміну листа ДКАУ від 14 січня про розгляд пропозиції щодо погодження звільнення Волощука з посади директора підприємства з терміном виконання до 22 лютого 2021 року. "Наразі керівництво Мінстратегпрому вивчає підстави звільнення цієї особи, і найближчим часом буде ухвалено відповідне рішення", - йдеться в повідомленні відомства.

На його думку, заява Наталухи може бути спробою зриву конкурсного відбору голови ДКАУ, розпочатого 27 січня, в якому наразі триває відбір кандидатур.

У Мінстратегпромі додали, що діяльність попереднього керівництва ДКАУ призвела до зростання простроченої заборгованості з 16,2% до 25,6% та чистого збитку за 9 міс. 2020 року проти 9 міс. 2019-го у 23 рази - до 1,04 млрд грн. Водночас реалізація продукції впала на 53,2% - до 1,64 млрд грн, зокрема експорт - майже втричі, до 843,1 млн грн, а валове виробництво - на 25,7%, до 2,17 млрд грн.

Качура заявив про свою підтримку Уруського та готовність зібрати підписи інших депутатів, оскільки вважає його здатним трансформувати галузь.

По захист віце-прем'єра до президента України звернулися й Асоціація підприємств авіапромисловості України "Укравіапром" із Профспілкою авіабудівників України. На їхню думку, за півроку з дня утворення Мінстратегпрому та призначення Уруського противники відродження вітчизняної промисловості створили чимало штучних перешкод.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА