21:40 03.02.2021

Зеленський роз'яснив послам країн G7 і Євросоюзу причини введення санкцій проти окремих ЗМІ

3 хв читати
Зеленський роз'яснив послам країн G7 і Євросоюзу причини введення санкцій проти окремих ЗМІ

На зустрічі президента України Володимира Зеленського з послами країн "Великої сімки" (G7) і Європейського Союзу в Україні в середу відбувся обмін думками з актуальних питань порядку денного співробітництва України з міжнародними партнерами, впровадження ключових реформ в Українській державі і мирного врегулювання на Донбасі.

Як повідомляє Офіс президента, Зеленський зазначив, що з часу останньої зустрічі у такому форматі торік в Україні відбулася низка подій, які загрожують державному устрою, та було вжито рішучих кроків для подолання цих викликів. Зокрема, Глава держави поінформував іноземних дипломатів про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року щодо запровадження санкцій проти окремих засобів масової інформації.

"Хочу відзначити роботу Служби безпеки України саме в боротьбі з небезпекою російської агресії в інформпросторі. Санкції проти засобів масової інформації – це завжди складне рішення для будь-якої влади, крім авторитарної. Це рішення не є емоційним, воно визрівало й готувалося вже тривалий час на основі інформації багатьох українських державних органів. Це в жодному разі не наступ на свободу слова, це обґрунтоване рішення для захисту національної безпеки", - наголосив Зеленський.

Було акцентовано, що телеканали, стосовно яких були запроваджені санкції, тривалий час активно використовувалися для дезінформаційних кампаній в Україні, спрямованих на підрив реформ, курсу нашої держави на європейську та євроатлантичну інтеграцію та просування гібридного впливу держави-агресора на політичні процеси в нашій країні..

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак додав, що санкції щодо деяких ЗМІ були запроваджені на основі серйозних доказів. "Свобода слова, свобода роботи журналістів була і залишається пріоритетом для Української держави", - зазначив Єрмак.

Президент України зазначив, що свободі слова в державі нічого не загрожує.

"В Україні чи не найбільша в регіоні концентрація вільних мовників і медіа", - зазначив Зеленський і додав, що українська влада буде діяти виключно за законом.

Окрема увага під час зустрічі була приділена судовій реформі та врегулюванню ситуації, що склалася у зв’язку з рішенням Конституційного Суду України. Глава держави поінформував про подальші кроки щодо реформування судової гілки влади та підготовку Стратегії розвитку судової системи на 2021-2025 роки.

За словами Зеленського, в середу відбудеться робоча презентація всієї судової реформи.

"Це велика кількість законопроектів, послідовних кроків, які приведуть до очищення судової влади в Україні. Завтра, після наради зі мною, з Комісією з правової реформи, ми будемо розуміти терміни виконання всіх цих кроків і готуватися до публічної презентації судової реформи в Україні" , - констатував він.

Глава держави представив ключові здобутки України у впровадженні реформ. Зокрема, відзначив важливу роль закону про реформування СБУ, який став реальним кроком уперед на шляху до впровадження стандартів ЄС і НАТО. Реформа СБУ також створює передумови для подальшого прогресу в напрямку лібералізації економіки та полегшення ведення бізнесу в Україні, зазначив він.

Під час зустрічі також відбувся обмін думками щодо безпекової ситуації на Донбасі та перебігу переговорів щодо мирного врегулювання.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА