11:44 04.02.2021

Майже дві третини опитаних українців підтримують ідею розпуску Верховної Ради та перевиборів - опитування

2 хв читати
Майже дві третини опитаних українців підтримують ідею розпуску Верховної Ради та перевиборів - опитування

Майже дві третини опитаних українців підтримують ідею розпуску Верховної Ради та проведення дострокових парламентських виборів, свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" на початку лютого.

Так, за підсумками проведеного 2-3 лютого опитування соціологи зазначають, що ідею розпуску парламенту та дострокові перевибори підтримують 63%, не підтримують - 30%. Протягом останніх двох місяців підтримка дострокових парламентських виборів зросла з 58 до 63%.

При цьому в парламентському рейтингу лідирують "Опозиційна платформа - За життя" (18,9%) і "Слуга народу" (18,6%). За партію "Європейська солідарність" - 15,2%, партію "Батьківщина" - 12,2%, партію "Українська стратегія Гройсмана" - 4,8%, Радикальну партію - 4,7%, партію "Сила і честь" - 4,5%, "За майбутнє" - 4,4%, партію "Голос" - 3,5%, партію Шарія - 3,4%, партію "Свобода" - 3,1%, партію "УДАР Віталія Кличка" - 2,4%, "Наш край" - 1,4%.

Крім цього, майже дві третини опитаних українців - 62% підтримують відставку уряду та призначення нового Кабміну, не підтримують - 29%. Протягом останніх двох місяців підтримка ідеї відставки та обрання нового Кабміну зросла з 60 до 62%.

Ухвалення закону України "Про всеукраїнський референдум" підтримують 58% опитаних, не підтримують - 28%, не визначилися - 14%.

Ініціативу щодо надання громадянам України законодавчого права на приватне володіння вогнепальною зброєю підтримують 23%, не підтримують - 75%.

89% підтримують акції протесту з вимогою зниження тарифів. 10% - проти. При цьому 36% опитаних вважають, що найбільшу відповідальність за підвищення тарифів несе Кабінет Міністрів України, 29% покладають відповідальність на Верховну Раду, 24% - на президента.

Аудиторія соцдослідження: населення України віком від 18 років і старше у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше ніж 2,2%. Терміни проведення: 2-3 лютого 2021 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА