17:38 04.02.2021

ОПЗЖ запускає процедуру імпічменту президента Зеленського - рішення з'їзду

1 хв читати
ОПЗЖ запускає процедуру імпічменту президента Зеленського - рішення з'їзду

З'їзд партії "Опозиційна платформа - за життя" доручив своїй фракції у Верховній Раді розпочати процедуру імпічменту президента України Володимира Зеленського.

"Ми, делегати XXIV з'їзду політичної партії "Опозиційна платформа - За життя"... постановили: депутатській фракції... "Опозиційна платформа - За життя" у Верховній Раді ініціювати процедуру звільнення Зеленського з посади президента України в порядку імпічменту", - йдеться в резолюції з'їзду, оприлюдненій на сайті політичної сили в четвер.

У резолюції наголошується, що ОПЗЖ засуджує дії Зеленського, який своїм указом №43/2021 від 2 лютого 2021 року ввів персональні санкції проти народного депутата, члена політради партії Тараса Козака і заблокував роботу трьох телевізійних каналів "112 Україна", NewsOne і ZIK. ОПЗЖ вважає дії глави української держави антиконституційними і протиправними.

З'їзд ОПЗЖ також доручив своїм обласним партійним організаціям розпочати збір підписів на підтримку імпічменту Зеленського.

Як повідомлялося, 2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, яким фактично заблокував діяльність трьох телеканалів - 112, Newsone та ZIK, які пов'язують з одним із лідерів партії "ОПЗЖ" Віктором Медведчуком.

Згідно з рішенням, персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи застосовуватимуться, зокрема, до Тараса Козака та юридичних осіб "Аріадна ТВ", "Новий Формат ТВ", "ТВ Вибір", "Телерадіокомпанія "112-ТВ", "Лідер ТВ", "Партнер ТВ", "Новини 24 години", "Нові комунікації".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА