19:44 04.02.2021

Указ президента про санкції стосовно телеканалів оскаржено у Верховному Суді

2 хв читати

Указ президента України Володимира Зеленського про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій до телеканалів "112 Україна", Newsone та ZIK оскаржено у Верховному Суді.

"Сьогодні, 4 лютого 2021 року, до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду надійшли два позови громадян, що оскаржують указ президента України від 2 лютого 2021 року №43/2021 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року" Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". Згідно з додатком 2 до рішення РНБО застосовано персональні санкції стосовно низки телеканалів", – йдеться на сайті "Судова влада України".

Позовам, які надійшли до суду, присвоєно реєстраційні номери справ – №9901/22/21, №9901/23/21.

У свою чергу журналіст, екс-нардеп і член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко повідомив, що відповідачем у позові адвоката Павла Попкова значиться глава держави.

"У Верховному Суді оскаржують указ президента України Володимира Зеленського про застосування санкцій до телеканалів "112 Україна", NewsOne та ZIK. Відповідачем виступає президент Володимир Зеленський, третьою особою - РНБО, позивачем є адвокат Павло Попков, третіми особами - юридичні особи, на яких накладено санкції", - написав Лещенко у своєму Telegram-каналі в четвер.

Як повідомлялося, 2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, яким фактично заблокував діяльність трьох телеканалів – 112, Newsone та ZIK, які пов’язують з одним із лідерів партії "ОПЗЖ" Віктором Медведчуком.

Згідно з рішенням, персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи застосовуватимуться, зокрема, до Тараса Козака та юридичних осіб "Аріадна ТВ", "Новий Формат ТВ", "ТВ Вибір", "Телерадіокомпанія "112-ТВ", "Лідер ТВ", "Партнер ТВ", "Новини 24 години", "Нові комунікації".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

НАТО засуджує атаку Ірану на Ізраїль і закликає до стримування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА