19:11 05.02.2021

Німеччина залишає за собою право розширити санкції проти РФ через видворення дипломатів, але поки не змінює ставлення до "Північного потоку 2"

1 хв читати
Німеччина залишає за собою право розширити санкції проти РФ через видворення дипломатів, але поки не змінює ставлення до "Північного потоку 2"

Канцлер Німеччини Ангела Меркель у зв'язку з висилкою німецького дипломата з РФ нагадала, що ФРН зберігає за собою право розширити санкції проти цієї країни.

"Ми вже говорили, що залишаємо за собою право продовжити санкції, особливо щодо окремих персон", - сказала Меркель журналістам у Берліні в п'ятницю за підсумками переговорів з президентом Франції Емманюелем Макроном.

Разом із тим канцлер Німеччини повідомила, що позиція ФРН щодо "Північного потоку 2" на тлі справи російського опозиціонера Олексія Навального і видворення дипломатів з РФ поки залишається незмінною.

"Позиція стосовно "Північного потоку 2" поки залишається незмінною", - сказала Меркель журналістам у Берліні в п'ятницю.

За словами Макрона, країни ЄС будуть найближчим часом працювати разом, щоб "розробити європейську енергетичну стратегію" і зберігати стратегічний обмін із Росією.

У МЗС РФ раніше в п'ятницю повідомили, що Росія висилає з країни дипломатів зі Швеції, Польщі та ФРН за участь у несанкціонованих акціях 23 січня на підтримку опозиціонера Олексія Навального.

23, 31 січня, а також 2 лютого в Росії відбулися несанкціоновані акції на підтримку Навального, який був заарештований після прильоту на батьківщину 17 січня. Симонівський суд Москви 2 лютого замінив йому умовний термін у справі "Ів Роше" на реальний у 3,5 роки колонії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА