13:38 07.02.2021

У Таллінні розчаровані візитом глави дипломатії ЄС до Москви

2 хв читати
У Таллінні розчаровані візитом глави дипломатії ЄС до Москви

Міністр закордонних справ Естонії Ева-Марія Лійметс (Eva-Maria Liimets) піддала критиці візит верховного представника ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля до Москви.

"Час візиту був невдалим. Ще до візиту я говорила, що однією з попередніх умов цього візиту має бути можливість зустрітися з Олексієм Навальним. 2 лютого я засудила оголошений у Росії тюремний вирок Навальному і, як і інші лідери Європи та США, вимагала його негайного звільнення", - повідомила Лійметс у неділю ЗМІ Естонії.

Лійметс вважає, що Боррель мав на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим наголоси ти, що держави-члени ЄС вимагають упровадження санкцій проти Росії за систематичні та значні порушення прав людини.

Вона також нагадала, що Естонія була однією з держав-членів ЄС, які порушили питання про застосування санкцій.

Глава МЗС висловила жаль, що Боррель не порушив на прес-конференції питання про засудження Євросоюзом "агресії Росії на Сході України, анексії Криму й торпедування Мінських угод з боку Росії".

Вона назвала таким, що "викликає питання", вітання Росії у зв'язку з вакциною Sputnik-V з урахуванням "ворожого ставлення до західних вакцин".

Розчарування у Лійметс викликала також "критика великого союзника Естонії Сполучених Штатів Америки", що пролунала на прес-конференції.

Вона зазначила, що хотіла б зустрітися з Боррелем найближчим часом, щоб обговорити результати візиту. "А поки що естонські дипломати працюють в ім'я того, щоб ми змогли вже найближчими днями за першої нагоди обговорити на рівні депутатів держав-членів ЄС візит до Москви й наші подальші відносини з Росією", - сказала Лійметс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА