07:00 09.02.2021

Лідер ХДС ФРН Лашет підтримує ідею розширення ЄС і надання Україні "європейської перспективи" - посол Мельник

2 хв читати
Лідер ХДС ФРН Лашет підтримує ідею розширення ЄС і надання Україні "європейської перспективи" - посол Мельник

Новий глава партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) Армін Лашет підтримує ідею розширення ЄС і надання Україні "європейської перспективи", повідомив посол України в Німеччині Андрій Мельник у Twitter.

"Ми повинні підтримати Україну на її важкому шляху і при цьому також відкрити європейську перспективу", - процитував Мельник Лашета.

За словами Мельника в інтерв'ю виданню "Громадське радіо" в понеділок, це перша обнадійлива перспектива.

"Заява нового лідера ХДС надзвичайно важлива. Це справжній прорив ... Поки що зарано радіти, це лише гарний початок. Тепер ми починаємо ще більш активно працювати з тим, щоб із цієї заяви з’явилися нові важливі кроки", - наголосив Мельник.

За його словами, Україна має непогані шанси членства в ЄС.

"Якщо нам вдасться найближчим часом ... зробити щось більше, заручитися підтримкою всієї фракції ХДС-ХСС у Бундестазі, а також інших впливових членів цієї партії, то в нас в принципі є непогані шанси, що тема членства України буде звучати уже більш вагомо і в контексті виборів до Бундестагу, які відбудуться у вересні цього року", - вважає посол.

Разом із тим, Мельник наголосив, що на євроінтеграцію дуже сильно впливає військовий конфлікт на Донбасі і поки він триває, то про членство (України в ЄС - ІФ) поки не йдеться.

"Безумовно, впливає. І впливає дуже негативно. І саме в цьому і полягає серед іншого вся цинічність цієї війни, розв’язаної Росією. Оскільки всі ресурси Німеччини, точніше, майже всі ресурси Німеччини, яка, як ви знаєте, виступає посередником у припиненні війни, припиненні російської агресії. Вони були і досі зосереджуються насамперед саме на мирному врегулюванні на Донбасі і на реінтеграції цих територій. Тому поки конфлікт триває, поки ця війна і далі має місце, то говорити про членство для політичного істеблішменту Німеччини просто язик не завжди повертався, оскільки головна теза була", - сказав посол.

Він також додав, що для початку треба буде розв'язати питання завершення війни, і тільки тоді будуть обговорюватись інші можливі проекти, зокрема і питання європейської інтеграції в тому сенсі як це закріплено в українській Конституції.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА