11:22 09.02.2021

Рада асоціації Україна-ЄС стане першою можливістю обговорити нові ініціативи Тріо в рамках Східного партнерства - Точицький

2 хв читати
Рада асоціації Україна-ЄС стане першою можливістю обговорити нові ініціативи Тріо в рамках Східного партнерства - Точицький

Представник України при Європейському Союзі, посол Микола Точицький зазначає, що Рада асоціації Україна-ЄС, засідання якого відбудеться в Брюсселі 11 лютого, буде першою можливістю обговорити на високому політичному рівні нові ініціативи України, Грузії і Молдови, які сформували Тріо в рамках Східного партнерства.

"Цього тижня амбітна ініціатива Тріо (Україна, Грузія та Молдова) щодо поглибленої співпраці з ЄС буде на порядку денному Ради асоціації та інституцій ЄС", - сказав Точицький у вівторок у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Український дипломат нагадав, що ініціатива Тріо, заснована на прогресі у виконанні трьома асоційованими партнерами угод про асоціацію з ЄС, не є новою ідеєю, але тільки на початку лютого була зафіксована офіційно, коли на ім'я високого представника ЄС Жозепа Борреля і європейського комісара з питань Європейської політики сусідства та переговорів щодо розширення Олівера Варгеї було спрямовано офіційний лист трьох глав зовнішньополітичних відомств зацікавлених країн.

"Фактично, ця ініціатива є імплементацією одного з ключових принципів розвитку відносин з ЄС "більше за більше". Ми не намагаємося отримати виключний статус або відмежуватися від інших країн Східного партнерства, але у кожної держави є свої завдання та свої швидкості у взаєминах з ЄС", - наголосив Точицький.

При цьому він зазначив, що Тріо, хоча і "прагне до більш поглибленої співпраці, що є абсолютно логічним для нинішньої стадії діалогу з Євросоюзом", тримає "двері завжди відкритими для інших держав СП у рамках Тріо, де ми можемо ділитися напрацьованим досвідом і мотивувати інших до активізації взаємовигідних напрямів взаємодії".

"Наші прагнення і подальші кроки вже узгоджені у столицях і будуть обговорені під час візиту українських урядовців для участі у черговому засіданні Ради асоціації Україна-ЄС, яке відбудеться 11 лютого у Брюсселі", - деталізував посол.

За словами Точицького, також поточного тижня Європейський парламент планує ухвалити Доповідь щодо імплементації Угоди про асоціацію Україна-ЄС. "Це дуже комплексний документ, який стосується не лише безпосередньо Угоди, але й значно ширшого спектру наших відносин з ЄС. Очікуємо, що в Доповіді також буде окреслено позицію Європарламенту щодо ініціативи Тріо. Звісно, ми очікуємо на підтримку з боку ЄП", - додав український дипломат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА