14:36 09.02.2021

ВР на п'ятій сесії зосередиться на виконанні "структурних маяків" МВФ - Корнієнко

2 хв читати
ВР на п'ятій сесії зосередиться на виконанні "структурних маяків" МВФ - Корнієнко

Верховна Рада протягом п'ятої сесії, яка триватиме з лютого до липня поточного року, зосередиться на виконанні "структурних маяків" Міжнародного валютного фонду (МВФ) - реформ, необхідних Україні для стабілізації економіки, розвитку державних інституцій та верховенства права, повідомив перший заступник голови парламентської фракції "Слуга народу", лідер однойменної партії Олександр Корнієнко.

"Це закони про Вищу раду правосуддя, про банки і банківську діяльність, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб. Також треба врегулювати відновлення відповідальності за недостовірне декларування та проблему Конституційного Суду", - розповів Корнієнко агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, актуальним є питання судової реформи та збереження працездатності антикорупційної інфраструктури.

Політик наголосив, що МВФ не вимагає нічого, що могло б зашкодити Україні чи створити додаткові проблеми, а співпраця з Міжнародним валютним фондом сприятиме довірі інвесторів до України.

"Співпраця потрібна, щоб розрахуватися за борговими зобов'язаннями без суттєвих втрат і "дір" у держбюджеті. А також щоб продовжувати взаємодію з ЄС та Світовим банком і позичати гроші на ринку під прийнятний відсоток", - пояснив Корнієнко.

Перший заступник голови фракції також повідомив, що цього року в "Слузі народу" планують ініціювати амністію капіталів шляхом подання "нульової декларації". За словами Корнієнка, це означає, що держава дасть можливість вивести "у білу" зароблені доходи, з яких не було сплачено податок протягом усього періоду незалежності України. "Податкова амністія допоможе залучити в економіку кошти, які зараз лежать у сейфах і "під матрацами". Люди зможуть почати працювати у бізнесі "з чистого аркуша" і з цієї миті сумлінно сплачувати податки", - пояснив голова партії.

Він також повідомив, що "Слуга народу" має намір цього року ухвалити закон про введення податку на виведений капітал за польською моделлю - для підприємств з оборотом до 150 млн грн за рік.

Корнієнко зазначив, що про повноцінну податкову реформу можна буде говорити ближче до кінця року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА