18:10 09.02.2021

ВР має використати всі можливості для стимулювання економічного зростання в Україні в 2022 році - Корнієнко

2 хв читати
ВР має використати всі можливості для стимулювання економічного зростання в Україні в 2022 році - Корнієнко

Народні депутати України мають використати всі можливості, щоб створити основи для економічного зростання наступного року, вважає перший заступник голови фракції "Слуга народу", лідер однойменної партії Олександр Корнієнко.

Він вважає, що Україна вже в 2022 році може зробити прорив до стрімкого зростання.

"Цьому (економічному зростанню - ІФ) сприятиме завершення трирічного періоду пікових виплат за боргами (з погашення зовнішнього боргу - ІФ) минулих років. Звісно, 2022-го ми так само вимушені будемо платити, але менше", - сказав Корнієнко агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, протягом двох сесій роботи парламенту народні депутати мають намір ухвалити закони, необхідні для комплексного завершення розпочатих реформ, а також податкові закони, які стимулюватимуть економічне зростання.

На думку Корнієнка, стимулювати економічне зростання та додавати приріст до ВВП будуть і реформи, запущені минулого року, як-от регулювання ринку землі, азартних ігор тощо.

У цьому контексті він наголосив, що завершення потребує і реформа ринку азартних ігор. За словами нардепа, монобільшість планує повністю ліквідувати "сірий" азартний бізнес і замість нього запустити легальний ринок азартних ігор у межах локацій, дозволених законом (до 300 у країні) із продажем ліцензій на суму не менше ніж 7-8 млрд грн. Він нагадав, що, за підрахунками Міністерства фінансів, легалізація грального бізнесу в Україні щорічно приноситиме до бюджету додаткові 5 млрд грн.

За словами голови політичної сили, потрібно також встановити прозоріші правила роботи енергоринку: розв'язати українську проблему монополії та незбалансованості ринку електроенергії.

Крім того, Корнієнко вважає, що назріла потреба ухвалити законопроекти для завершення земельної реформи.

Народний депутат також розповів, що цього року робота над великими інфраструктурними національними проектами не лише триватиме, а й буде розширена: окрім президентської програми "Велике будівництво", почне реалізовуватися програма "Велика реставрація" з відновлення історичних та архітектурних пам'яток.

Корнієнко також розповів, що в планах влади продовжити процес великої приватизації. За його словами, лише проведення приватизації в 2021 році може принести 12 млрд грн надходжень до державного бюджету, а також передати підприємства до рук тих власників, які якісно ними управлятимуть.

Він нагадав, що через пандемію велика приватизація в 2020 році була заблокована.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА