18:21 09.02.2021

На порядку денному ВР стоять зміни до Конституції в частині децентралізації та ухвалення відповідних законів - Корнієнко

2 хв читати
На порядку денному ВР стоять зміни до Конституції в частині децентралізації та ухвалення відповідних законів - Корнієнко

Внесення змін до Конституції України в частині децентралізації та ухвалення відповідних законів зроблять систему управління в державі й на місцях прозорою та чіткою, вважає перший заступник глави фракції "Слуга народу", лідер однойменної партії Олександр Корнієнко.

"Наразі на порядку денному внесення змін до Конституції, а також до законів, які зроблять систему управління в державі та місцевому самоврядуванні чіткою і прозорою. Інститут префектів контролюватиме дотримання законності й відповідності рішень місцевих органів влади Конституції України", - сказав Корнієнко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що минулого року вдалося здійснити справжній прорив у напрямі децентралізації - сформовано понад 1400 заможних громад, новий адміністративно-територіальний устрій України.

Лідер партії також повідомив, що парламент планує законодавчо врегулювати співпрацю між громадами й ухвалити законодавство про комунальну власність.

За словами Корнієнка, відкритим залишається і питання місцевих референдумів - депутати хочуть надати людям можливість безпосередньо впливати на владу й контролювати її шляхом механізмів прямої демократії.

Серед важливих і основних напрямів роботи Корнієнко також назвав "цифрову державу й режим paperless". Зокрема, за його словами, парламент має намір закріпити в законодавстві використання електронних паспортів громадян - внутрішніх і зарубіжних.

Він нагадав, що нині електронними паспортами через мобільний застосунок "Дія" користуються вже близько 5 млн осіб.

Проте політик наголосив, що це тимчасовий проект, тому для використання електронних документів після 2021 року необхідно ухвалити відповідний закон.

Корнієнко повідомив, що в планах народних депутатів - підтримка ініціативи Міністерства цифрової трансформації з упровадження електронної реєстрації місця проживання.

"Можливість змінити місце реєстрації електронним способом - це "цвях у труну" радянського "кріпацтва", прописки. Цей крок стимулюватиме мобільність трудових ресурсів і чіткіший розподіл державних ресурсів, оскільки держава знатиме, скільки й де саме в країні живе людей, яким потрібні держпослуги та допомога", - сказав лідер партії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА