18:40 09.02.2021

"Євросолідарність" ініціює постанову ВР із вимогою до Зеленського звільнити політв'язнів - нардепи з суду у "справі Шеремета"

2 хв читати
"Євросолідарність" ініціює постанову ВР із вимогою до Зеленського звільнити політв'язнів - нардепи з суду у "справі Шеремета"

"Європейська солідарність" ініціює постанову Верховної Ради з вимогою до влади звільнити всіх політичних в'язнів, заявляють народні депутати Володимир Ар’єв та Марія Іонова, які у вівторок намагалися потрапити на судове засідання у "справі Шеремета".

"Ми всі з вами є свідками, що це (президент України Володимир - ІФ) Зеленський з міністром (внутрішніх справ Арсеном - ІФ) Аваковим призначив винних. Але ми за те, щоб винні у справі Шеремета були знайдені, а невинні люди були звільнені. Тому що вже більше року Антоненко в тюрмі, сім місяців просиділа в тюрмі Юля Кузьменко, і Яна під домашнім арештом близько шести місяців. І зараз продовжують тримати Андрія за ґратами як політичного в’язня Зеленського", - наводить слова Іонової прес-служба "Євросолідарності" у вівторок.

Депутати зазначили, що на засідання в Шевченківському суді їх усупереч закону не допустили.

"Чергове судилище над Андрієм Антоненком, Юлією Кузьменко та Яною Дугарь - і знову народних депутатів не пустили до зали судового засідання, попри чинне законодавство про статус народного депутата", - заявив Ар’єв.

"Від "Європейської солідарності" ми ініціюємо проект постанови щодо звільнення політичних в'язнів в Україні. Це стосується Антоненка, Кузьменко, Дугарь, це стосується і позивної "Фортуна", це стосується дуже багатьох патріотів України, волонтерів, колишніх учасників АТО, яких сьогодні влада Зеленського кидає за ґрати", - зазначив нардеп.

Іонова додала, що "Євросолідарність" наполягатиме на розгляді цієї постанови у Верховній Раді.

"Тому що ми бачимо, куди Україна скочується, права людини не захищають. Президент, який говорить про начебто європейські цінності і європейські принципи, сам їх абсолютно зраджує", - зазначила вона.

Ар’єв також зазначив, що "Євросолідарність" наполягатиме на створенні ТСК у "справі Шеремета" і у справі зриву спецоперації щодо "вагнерівців".

"А також обов'язково будемо звертатися до всіх міжнародних організацій. Порушувати це питання в ПАРЄ, ОБСЄ, порушувати це питання на черговій сесії ЄвроНЕСТ Східного партнерства Європейського парламенту. Влада України тримає політичних в'язнів. І міжнародна спільнота має докласти всіх зусиль для того, щоб ці люди були звільнені, а Кримінальний кодекс припинили використовувати для того, щоб зводити політичні рахунки", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА